Jelen állás szerint, itthon 54.000.- forintot. Ugyanis ennyire büntette a a bíróság azt a férfit aki éjszaka, részegen támolygott az útttesten Békéscsaba környékén. Társával (aki a vizsgálatok szerint heveny alkoholmérgezés állapotában volt) gyakorlatilag a teljes sávot elfoglalták.

A sötétben nem viseltek láthatósági mellényt, és a közel két méteres útpadka helyett az aszfalton álltak. A motorjával közeledő Lung János már nem tudta elkerülni az ütközést, a két férfi közé csapódott és a helyszínen életét vesztette. Az úton támolygó férfiak közül az egyik a kórházba szállítás után halt meg, másikuk egy vérömlennyel megúszta az ütközést.

És íme a tárgyalás végeredménye és indoklása: az egyetlen túlélő, a vádlott F.István önmagában nem idézte volna elő a balesetet, és a motoros is relatív sebességtúllépést követett el. Így a vádlott bűnös, az ítélet 'közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség' , ez a hivatalos megfogalmazás.

Az elítélt végig arra hivatkozott, hogy elhunyt barátja miatt következett be a tragédia.

„54 ezer forint egy emberéletért, de ha én valamennyivel gyorsabban hajtok 100 ezerre büntet a rendőr. Nem nevetséges?” - teszi fel a költői kérdést az apa, miután kijött a tárgyalóteremből.

A kiszabott összeg különösen nevetséges, ha a tárgyalás költségeivel állítjuk szembe. Az államnak - és így az adófizetőknek is -  az eljárás 780.000.- forintos költségét kell állniuk...

( Egy bejegyzés margójára: talán hiba a blogolást ilyen szabályozatlan keretek között tartani. Hiszen bárki, bármit leírhat (szinte) büntetlenül. A legperverzebb formája ennek a "halottmotoros" blog, aki a következőképp számolt be az esetről: "...Két ember meghalt, egy pedig könnyebben megsérült abban a motorbalesetben, ami szombat éjszaka történt Békéscsaba határában. A balesetet egy 31 éves csanádapácai motoros férfi okozta, aki Békéscsaba irányából Csabaszabadi felé haladva hátulról elütött két férfit..."

Persze a helyreigazítás elmarad, de kár is lenne vesződnie vele. Nem mintha érne a szava bármit is... )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr351588085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása