Szolgálni, tenni, adni

2011.07.07. 07:20

A fenti iránymutatás számos szakmára igaz, de különösen fontos az írott sajtóban, ahol a papírra (képernyőre?) vetett pár sorral a kedves Olvasó drága idejét raboljuk.

Hogy néha meg sem érdemli a drága? Trollkodik, és ezzel elriasztja azokat, akik valóban értelmesen hozzászólnának a történethez? Najah, nem könnyű kenyér ez, de senki nem is állította róla.

Mindez akkor válik kényelmetlenné, amikor nem a címben szereplő szentháromság, hanem a forint/kattintás vezérli az újságíró (?) tíz ujját a klaviatúrán. Ilyenkor lehet bármennyire is jóindulatú a hozzászólással idejét töltő közönség, egyszerűen nem épül a híd, nem jön létre a párbeszéd: csak a puskaropogás hallatszik a part két oldaláról.

Ez sem lenne probléma, ha a kedves Olvasó nem éppen a leírtakban talált ordas hibákra hívná fel (kicsit sem bántóan) a Szerző figyelmét - jelzem, ilyenkor a "jogos, javítjuk" félsor beillesztése az elfogadott protokoll. A jelen esetben alkalmazott "no majd jól kitörlöm, hisz' mit képzel az paraszt, én vagyok az admin, nagy A-val" szintén célravezető, egyetlen apró hibával, hogy az öncélú tevékenységének egyetlen értelmét, az Olvasót semmisíti meg a bárgyú és infantilis mozdulattal. Fel sem fogja, hogy ezzel nem tesz és nem ad semmit, persze őt ez kevéssé zavarja.

Szóval nehéz kenyér ez, és a jövendőmondók legfrissebb víziói alapján nem is lesz könnyebb.

Hála az égnek, hogy nem kötelező. Még ha pár szerencsétlen azt is képzeli magáról, hogy ez az ő útja, miközben az alkotása értelmét, az Olvasót tartja legfőbb ellenségének.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr203046229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása