Ezért adok neked munkát!

2011.07.30. 20:40

.

Lelkesen tapsoltunk, hogy végre megmondta valaki a frankót - amit egyébként is mindenki tud...

12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért...

- Kezdjük rögtön a legelején: a 248 nettó már önmagában felháborító a mátészalkai (székesfehérvári, gyöngyösi) benzinkutas és varrónő számára, neki bizony ez az összeg egy negyedéves meló jutalma, ha egyáltalán.

Csak 25-50 éves férfiakat alkalmaznék. Őket is nagy kockázattal jár felvenni, hiszen őket sincs jogom csak úgy kirúgni...

- Közös erővel kezdjük el sajnálni kedves munkaadót, hiszen naponta több tucat munkaügyi pert nyernek a szürkén bejelentett/jogtalanul túlóráztatott/megsérült munkavállalók, akik kirúgás után perre mennek... Vagyis nem. Ők a legtöbbször az utolsó fizetésüket sem kapják meg, és semmi (kedvük) pénzük pereskedni. Az új munkahelyükön - ha találnak - biztosan örülnének az első hónapban kivett rendkívüli szabinak: "Megyek a bíróságra főnök, épp az ex-főnökömet perlem..."

Frankó.

Amint látod, a 248 720 Ft fizetésed a cégemnek 514 000 Ft költséggel járna.

- Magyarországon túl sok pénzt vonnak el a vállalkozásoktól, és persze a munkavállalóktól, jogos. Megoldás? Igen, a 120-nak meg a 150-nek sokkal kevesebb az adóvonzata, mint a 250-nek, lásd fent, háborognak a borsodiak most is, amikor azt merem mondani: százötven.

Eladnám a lakásomat és bérelt lakásba költöznék. Bíznék benne, hogy az így keletkező 30 milliós tőke elég lesz. 14 ember 158 nm normálisan berendezett, kényelmes irodában dolgozna. Ennek ára 10 €/m2/hó bérleti díj, és 3,5 €/m2/hó üzemeltetési díj mellett 2133 €/hó

- Harminc milla tőke helyett tíz tőke, húszért pedig üzlethelyiség, havi 700 000 forint máris a zsebben.

Egyéb költségek (könyvelés, marketing, fogyóeszközök stb): 1 000 000 Ft / hó

- Helyette saját emberek erre a célra, újabb százasok maradtak a kézben.

Ennyi ember átlagosan havi 1000 óra szolgáltatásnál többet nyújtani nem képes.

- Ha van 13 emberem (amiből mondjuk 11 dolgozik is) akkor az több mint 2000 óra, ha már ennyire sírunk, akkor a pénteki munkanap de délután fél egyig tartson... Vagy ne sírjunk, ugye. Szombat? Hát persze.

9914 Ft / óra lenne a cég szolgáltatásának ára, ami kimondva 9914 Ft + ÁFA, azaz bruttó 12392 Ft. Kerekítenék (lefelé) és ennyiért hirdetném: 12 000 Ft / óra

9900 Ft nettó óradíj?

- Ki és mit fog KÉSZÍTENI ennyiért? Mert azt ne feledjük, h remek dolog a sok-sok marketing/média szakon végzett nebuló, de előbb vagy utóbb ők is házakban akarnak majd lakni - amit felépített valaki -, ahová a megjavított autójukkal szeretnének a nap végén eljutni - amit megjavított valaki -, miután ebédeltek valahol, ahol valaki főzött nekik.

DE KI?

- Akinek kétóránként 24 000 -ért akartál előző nap eladni valamit, miközben ő óránként 700 forintot keres (és örül, hogy van munkája) ?

Én szívesen adok neki munkát.

Mert ő a hétszázért is alkot, épít, készít, hogy ADJON valamit. Neked, aki panaszkodsz, hogy szar itt élni, és ezért nem adsz munkát...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr993112759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.07.31. 09:48:52

Szerintem az a diagnózis, amit ez a cikk felépített irtó fontos.
Igaza van a szerzőnek abban, hogy ha használjuk az intézményességtagadó attitűdöt, akkor aláaknázzuk a PIAC nevezetű intézmény alapjait. Ebben az országban nem lehet vállalkozást indítani, mert az állam rabol, a konkurencia rabol, az alkalmazott rabol, a tuljadonos rabol a kisvállalati szektorban, aztán lenyúljuk egy törvénnyel a nagyvállalati profitokat, bebetonozzuk, hogy a pártok "társadalmi kontrollja" alatt lévő szolgáltatók garantált extraprofitokhoz jussanak. Nem kell azt jósolni, hogy ebből hihetetlen káosz lesz. Mert az van.

reszvetelidemokracia.blog.hu/2010/10/15/predatororszag

őszecske 2011.08.01. 19:46:35

Nekem azért tetszett az a cikk, ami akkora vízhangot produkált, mert így, egyszerre, hirtelen, ömlesztve igenis megmondta az igazságot a világnak. Evvel akart üzenetet adni, hogy igenis nem stimmelnek a dolgok ilyen téren sem!!! És azok értenek vele egyet, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak!(vagy ismerősük, rokonuk...) Ezt igenis az élet írta, de Andor alaposan megírta! Jól tette!