Köszönöm, hogy megöl !

2009.11.18. 09:00

69 %. Ennyien vallották -nem sajnálva a 300 Ft-ot sms-re- hogy ha ingyen adnák, AKKOR SEM OLTANÁK BE MAGUKAT a hagyományos, ill. a H1N1 elleni influeza oltással. Értik, ha ingyen adnák se - de emelt díjas sms-en nyilatkozik minderről...

 

'Mindenkinek a saját egészsége' , mondja rá a nagy többség. De van egy speciális, viszont annál nagyobb tömegű része a társadalomnak. Akik különböző betegségeik ellenére, részt vesznek a mindennapi életben, dolgoznak, boltba járnak - egyszóval nem bújnak egy kék kártya mögé, az államon élősködve. Ők immunbetegségekben szenvednek, vagy szervátültetésre várnak, esetleg túl is estek rajta, és már új szervvel élnek.

NEKIK NINCS VÁLASZTÁSUK.

Meglepő -e, de számukra még nem áll rendelkezésre védőoltás. Tehát az a 'kedves gyurcsány-fób' állampolgár, aki retteg hogy:

- oltva már automatikus balos szavazó lesz,

- a kétezer forintos oltásán 158ezret keres a Kóka,

- a vakcina beadása után Tel-Avivból fogják irányítani az agyát,

nos ő szépen végrehajt egy 8 napon túl gyógyuló -vagy akár halálos- merényletet azok ellen, akik pont tehetetlenek az ügyben. Ugyanis a gyengült immunrendszerű betegeknek ez nem egy 3 napos otthon fekvő sztori, de egy pár hetes intenzíven töltött nyaralás, kétséges kimenetellel.

Persze még mindig ott van az 'értem én, de leszarom' kategória, na nekik hiába is magyaráz az ember. Fel sem fogja mit tesz, hiszen nem vele történik.

 

Szerző: kutya_zzr

14 komment

Címkék: immun h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr651533661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokabacsi 2009.11.18. 10:25:59

'58 éves vagyok,eddig egyetlen járványnál sem oltattam magam, most sem fogom.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.11.18. 10:35:04

@fokabacsi: 32 vagyok, és -eddig- én is így jártam el. Béres bácsi jól kitalálta a megelőzést: alkalmaztam, és eddig be is vált, soha nem fogott rajtam egyik dzsuva sem.

És most itt állok, hogy szó szerint élet-halál kérdés az oltás, és oltatnám is magam a vakcinával. Ha létezne...

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.11.18. 10:48:08

bocs, kuty, de had döntsem el én mivel szennyezem a saját testem... családban is van hasonló eset, Ő is saját magát és minket is óv a cucctól... ja, én tavaszig biztos nem megyek felétek ;)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.11.18. 11:04:13

@fxxkthemedia: eddig én is így voltam vele. Valahogy túl sok volt a kérdés a vakcinával kapcsolatban...válasz egy sem. És ismersz: afféle kételkedő volnék én is, vogymi.

Aztán a kórházban olyat láttam, amitől hirtelen minden megváltozott. Amikor azt hallod a megafonból "1199 - reanimáció" és a doki a hatszámjegyű árú telefonját is úgy dobja el, mintha egy doboz gyufa lenne... ott hirtelen borulnak az elvek.

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.11.18. 11:15:14

@kutya_zzr: tudom, hogy nem egyszerű a hejyzeted, de mit vársz az emberektől, akik saját magukat sem látják biztonságban a rengeteg kétely miatt?
az anyós ülés sem véletlenül a legrosszab hely a kocsiban, mert a vezető is magát védi... nehéz helyzet, de arról ki tehet, hogy kiszartak egy koktélt hirtelen tesztelés nélkül, oszt arra sem maradt idő, hogy egyáltalán számításba vegyék az immunosok helyzetét...?

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.11.18. 11:22:27

gondolom a dokik meg tanácstalanok... ügyes-okos specialista - tudod, akiről úgy sugárzik a szakértelem és a bizalom - nincs?? nem mond semmit??

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.11.18. 11:29:27

@fxxkthemedia: DE. Európa legnagyobb feje - ebben a témában. Tipp: ha tudsz maradj otthon... Na ez pont a 'nemtucc' kategória.
Állítólag készül már a koktél, azért ebben az ágazatban (főleg a bazi vastagon fizető dialízis okán) azért sok a lóvé, itt haladnak is a dolgok.

Ajánlott irodalom: Cartman és Kyle AIDS-es.
- Nem kapunk ingyen jegyet? Aids-esek vagyunk!
- Nem fiúk, ez már nem trendi. Ma a rák a menő...
- Akkor az van!!!
- És milyen rákotok van?
- ööö... ilyen tetőtől-talpig rákunkvan...jah...
- Úúúúristen...az nagyon komoly...

donkartacs 2009.11.18. 11:39:01

Szia Kutya! Bár nem ismerjük egymást sokat olvasgatom a sportmotor. Ebből kifolyólag nagyjából tudom, hogy mi is történt veled :(
Sokáig én is úgy voltam vele, hogy mi a fenének oltanám be magam úgyis kamu az egész! Aztán jött a pofon az élettől kiderült a páromról, hogy SM beteg (akit érdekel hamar ki tudja deríteni hogy mi a rövidítés) a lényeg autoimmun betegségben szenved.
Sajnos most vagyunk túl a 2. subon.
A doki azt mondta hogy próbáljunk a családból minél több embert beoltatni (nem lenne jó ha behurcolnánk a vírus) persze tökéletes védelem nincs. Vettem neki maszkot + elkövetünk mindent, hogy ne kapja el senkitől, én beoltattam magam de sajnos a munkahelyén nagyon sok emberrel van napi kapcsolatban. Ezért csak reménykedünk, hogy nehogy valaki megfertőzze. Természetesen az írásommal nem akartam meggyőzni senki csak ha már 1 ember elgondolkodik rajta hogy tudta nélkül küldhet valakit egy súlyos betegségbe, hátha megszólal a lelkiismerete.
Bocs, ha hosszú voltam! Kicsit összejöttek a dolgok.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.11.18. 12:47:07

@fxxkthemedia: kamu.
Már több űberokos felvetette a dolgot - azon nem agyaltak még, hogy az ÖSSZES többi betegség elkerülésére havonta 1-1,5 MFt -nyi gyógyszert fogyaszt egy immunsérült ember.

AKKOR PONT ERRE NEM KAP ELLENSZERT ?

Amit ír, az egy hipererős, akkut kezelési mód. Ha MAXIMUM 48 órával az első vírus szervezetbe kerülése után megkapja, akkor azon a szinten marad a fertőzöttsége, amikor hozzájutott a gyógyszerhez, a vírus nem képes további területeket megfertőzni = egyszerűbb kezelni.

Szóval nesze semmi, fogd meg jól.

978217 2009.11.18. 17:02:57

Nem igazán vágom most a témát, bocs hogy értetlenkedek.
Ha a védőoltással kapcsolatban vannak kételyek, akkor arról azt tudom mondani hogy mindenkinek érdemes beadatni aki teheti, és akinek lehet.

A H1N1-el az a baj hogy az életerős emberek közül ölt már meg nem kevés embert, szóval még csak azt sem mondhatjuk hogy azok hurkák voltak.

A védőoltást a WHO elismerte biztonságos oltóanyagnak.

Szüleim szerint -akik orvosok- érdemes beadatni.
DE csak a kommunistáknak! Fidesz szimpatizánsnak tilos!

Bejamacs 2009.11.18. 18:00:29

Well, baby... én nem akarok mindenféle előretolt helyőrséget..( legyengített vírus a vakcinában, megilyenek...) én úgy döntöttem, mint a duzzogó Rambo Jr: Ez az én harcom!!!
Komolyan: Aki eddig nem halt bele az elmúlt évek sokbetűsokszám-influenzájába, az most sem fog. Akinek meg gyengébb az immunrendszere, akár tetszik, akár nem, megszenvedi az influenzát, rosszabb esetben belehal.
De. Ez ez előtt is adott volt, csak nem keltettek belőle pánikot a nagyobb hírverés által. Ha valaki veszi a fáradságot és megnézi az elmúlt tíz-tizenöt év elhalálozási statisztikáját, szinte ugyanazt fogja látni. Tény, hogy ez a generáció nagyon, nagyon tápos. Elkényelmesedett, túlmesterséges, legyengült. Nem csoda hát, hogy könnyebben leteríti valami nyavalya.
( ja... könnyen pofázik a macska kilenc élettel....)

2009.12.10. 17:08:00

Ahogy az orvosok hozzááltak eredetileg ehhez a témához, ( mindenki másképp) laikus emberen nem lehet számonkérni, beoltatta-e magát, vagy nem.
süti beállítások módosítása