Nem én akartam...

2008.07.06. 20:05

...de annyi helyről érkeznek az egyre elképesztőbb DÍCSÉRETEK a tegnapi büszke-menetről, hogy lassan azt gondolom: az a 10-ből 9 ember a hülye, aki szerint ártalmas, és felesleges volt a rendezvény, és így elutasítja a létezését ill. további ilyen felvonulások megtartását.

Az "ál-meleg" blogok már a jövő évi programot szajkózzák, miközben a valóban tömegeket vonzó meleg közösségi oldalak sorra kritizálják: őket, ilyen módon ne képviselje senki. És rájuk hivatkozva ne rendezzenek after-partyt a Hősök terén.

Nos a kérdések: kérem, aki tud válaszoljon is rájuk, ne csak hőzöngjön ( pfuj, rohadt kirekesztő, náci stb. ) mert egyenlőre bő kilenc-millió ember, és a meleg társadalom 80-90 % -a értetlenül áll: MI A SZ@R VOLT EZ ?!

 

1, A felvonulás milyen eredményt, kézzel fogható dolgot ért el ?

2, Ki fizette a rendőri biztosítást ?

3, Miért van az, hogy a meleg közösség fórumai elutasítják az eseményt, mégis akad egy elhanyagolhatóan szűk réteg a melegek között ( kb. alig 1 ezrelék!!! ) akinek fontos ez az öncélú parádé ?

4, Miért használják fel ilyen furán direkt módon a politikai támogatást - miközben pontosan tudható, hogy aki közszereplőként velük vonul, az is kihasználja őket valamilyen módon ?

 

 

Lehet VÁLASZOKAT fogalmazni - mert eddig ilyenek sehol nem hangzottak el...

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr75556118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pista Bácsi 2008.07.06. 20:32:34

A rendőri biztosítást te fizetted és én :-(((

ekkerjoz 2008.07.07. 06:12:59

A homoszexualitás fontos mérföldköve az, mikor az érintett ráébred hajlamára, és képes ezt a dolgot az általában elutasító, befogadásra nem képes külvilággal közölni. Szaknyelven "coming-out" a neve ennek a nyílt vallomásnak, ilyenkor bizonyítja saját magának a deviáns, hogy nem kevesebb, mint a heterók, nem kell többé bújkálnia, szégyenkeznie ferdesége miatt.
Ez mind szép.
De borzasztó drága.
És ürügy arra, hogy politikailag esmét megossza a társadalmat az esemény.
1.Tehát, a felvonulás semmilyen eredményt nem ért el, csak kárt okozott, anyagit, erkölcsit, mindenkinek.
2.A rendőri biztosítást minden adófizető kifizette.
3.Az egy tízezrelék azért tartja fontosnak, mert sok helyen megtartják a rendezvényt, akkor nálunk is muszáj.
4.A politika hoci-nesze alapon működik, a felvonuló buzik mögé bújva lehet pampogni a szélsőséges, neonáci, radikális oldal ellen. Mondjuk, ők a hülyék, a vérmagyarok, kőkeresztények, amiért komolyan veszik ezt a fesztivált.
A rendőrség egyféleképpen járt volna el ésszerűen, ha Budapest helyett mondjuk a Hortobágyon engedi tartani a rendezvényt. Lehetőleg télen.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 06:14:14

ekker: korrekt, ez rendben van. Ha egyszer a szervezők is belátják mindezt, akkor lehet h volt értelme a dolognak.

ekkerjoz 2008.07.07. 09:58:03

Nem volt értelme, nem is lesz. Ezt nem azért írom, mert homofób vagyok, hanem mert észérvekkel nem lehet bizonyítani, kinek jó, ha vonulnak.

Más közelítésből, legalább annyira fasság a vonulás, mint mikor az Orániai rend átvonul a katolikusok lakta városrészen, Portadownban.

Egyben elnézést kérek bármilyen hívőtől az összehasonlításért.

De az se normális, ahogy a protestánsok minden évben provokálják a katolikusokat, és ahogy azok reagálnak, immár háromszáz éve...

fehérvirág 2008.07.07. 11:30:06

Hát, a rendőröket tuti a mi adóforintjainkból fizették, vagyis mi fizettük.
Horn Gábor meg odament megveretni magát, ugyan, szerezne egy kis szavazatot a pártjánaK. Elpőre lehetett tudni, hogy ebből balhé lesz, azt is várták és azt is akarták.
nem hinném, hogy ez normális! Egyébként meg éljenek sokáig, demaradjanak csendben és ne reklámozzák magukat!Egyetlen beteg ember sem megy tüntetni az utcára, hogy "nézd, beteg vagyok, vállalom, hogy csonka vagyok, béna vagyok, nem látok, ilyen-olyan szindrómám van". Csak ők, a melegek. S elbizonytalanodik az a kiskamasz is, aki addig a heterogén párkapcsolatokban hitt, hogyha én nem ítélem el őket, akkor már meleg vagyok? Hol a tiszta erkölcs? A meleg katolikus papnál, aki szuper bevállaós? mert felvonult? Szeteyynél? Lévai Katalinnál? Inkább maradtak volna otthon. Ma már sikk leszbinek lenni, melegnek vallani magát, transzszexuálisnak lenni. Én meg borzalmasnak találom, mint ahogyan kikérem magamnak azt is, hogy csőcselék legyek, ha elítélem a melegfelvonulást. Nem vagyok toleráns, de ezen kívül semmilyen más bélyeget ne süssenek rám, azért, mert heteró vagyok és azt tartom normálisnak: Mi az, hogy Krisztusnak is két apja volt?! Mint érv. Behalás.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 12:15:01

...Ma már sikk leszbinek lenni, melegnek vallani magát, transzszexuálisnak lenni...

Itt a pont. A legnagyobb veszély, a befolyásolható fiataloknak mutatott "út" amivel trendinek, tömegből kitűnő különlegességnek érezhetik magukat: csak csatlakozniuk kell. Veszélyes, ártalmas és felesleges is.

Úgy rossz, ahogy van. És továbbra sem írt egyetlen szervező/résztvevő sem - ugyan milyen eredményt értek el vele...

elefant 2008.07.07. 14:25:34

Azért ez érdekes, hetero vagyok, de okádhatnékom támad, amikor a bp parádé vonul. Okádnék, de nem rájuk, hanem otthon szépen nyugodtan, és legfőképp nem verekedve, dobálózva. A rendőrséget meg azoknak kellene kifizetni, aki odamentek balhézni. Akik miatt ennek ekkora feneket kellett keríteni, az ostoba, idióta hőzöngőknek kellene fizetni a rendőri kiszállást. Miattuk volt a készültség, ők, és csak ők balhéztak. BAromi sok dolog nem tetszik nekem se, de nem tojásdobálással oldom meg. Szabad csinálni hetero felvonulást.
- gárda menet lehetett ???
- nácik parádézhatnak mindenfelé ?
- bringás felvonulás lehetett ??
- holokauszt menet is lehet ....

mindenféle szerintem idióta sportverenyekért le lehet zárni városokat??? Traktoros meg kamionos barmok elállhatják a munkába járásom útvonalát ?? Akkor mér pont ezt a menetet kell ennyire szidni ... nah ... mindegy ...

italoscalvino 2008.07.07. 14:58:38

Szerintem azért gondolod, hogy sikk leszbinek lenni, mert azt látod, hogy a hetero férfiak leszbipronót néznek, ahol hetero csajok nyalják falják egymást. Ha viszont valaki tényleg homokos, akkor az egész életét úgy kell leélnie, hogy homokos. Hogy nem sétálhat a párjával kézenfogva, nem részesül a házasság jogi védelmében, nem örökölhet a párja után, nem adják neki oda a postán a párja nevére érkezett ajánlott levelet, stb.

A homoszexualitás nem poén, nem vicc, de nem is betegség. Tény. Nem választás kérdése. Nem lesz valaki divatból homokos, mert nagyon kényelmetlen annak lenni.

Mindenki a befolyásolható fiatalokat félti. Szerintem a befolyásolható fiatalokat sokkal jobban kellene félteni attól, aki jogosnak gondolja kővel megdobálni bárkit, akinek nem tetszik a feje/ruhája/orientációja.

dr. krisztián 2008.07.07. 15:29:08

londonban 5százezren mentek, élükön a jobboldali, konzervatív polgármesterrel

nem dobálnak, majd ha nálunk is orbán megy, a sólyommal a nyakában

ez soká lesz, de lesz

sajnálom, magyarország még mindig ciki

spacedog 2008.07.07. 15:52:14

fehérvirág 2008.07.07. 11:30:06
...Ma már sikk leszbinek lenni, melegnek vallani magát, transzszexuálisnak lenni...

Ha nincsenek ilyen hajlamai kezdettől fogva, akkor akármit lát, nem lesz homoszexuális. De ha bármilyen okból az lesz, akkor mi van??? Rosszabb ember lesz tőle?
A transszexualitásra meg aztán tényleg születni kell, de nyilván azt se tudod, mi az, csak elítéled, mert szarul hangzik.

Amúgy teljesen egyetértek Dr Krisztiánnal: a felvonulás nem azért eredménytelen, mert az egész rendezvény önmagában hülyeség, hanem mert ebben a közegben felesleges megtartani, politikai heccen kívül nem lesz semmi értelme. London nagyon jó példa: egy rakás ember kiment, szexuális szokásoktól függetlenül, és bulizott egy jót. Ennek erről kéne szólnia szvsz.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 17:52:48

...ha bármilyen okból az lesz, akkor mi van??? Rosszabb ember lesz tőle?...

spacedog: nem, semmivel sem. Ha ez az élete , csinálja.
De követendő példaként ne állítsa olyan kölyök elé, aki az sem tudja hogy mi is ez, csak látja hogy "menő" .

Alapból egyetértünk egyébként: közvetlen családomban 100% ig tolerálom a másságot, és egyébként sincs vele bajom - amíg nem kérked vele valaki. A gondom, hogy lenne bőven okom felvonulni, és szoktam is.
De azt ÉN SZERVEZEM , nem kell hozzá rendőrség (önkéntesen vállalják a polgárőrök a biztosítást) plusz karitatív dologgal kötöm össze minden évben, mert én EL AKAROK ÉRNI VELE valamit.

A magamutogatáson kívül is...

( London meg jó példa. Kár hogy itthon fizikailag lehetetlen mindez. )

ekkerjoz 2008.07.07. 19:28:16

Italoscalvino, nagyon rossz érveket hozott fel, a postán nem vizsgálják, milyen viszony van azonos címre bejelentett felnőttek között, a házasságnak nincsen jogi védelme, a köteléket könnyebb felbontani, mint kötni, nem örökölnek egymás után a hetero házastársak sem, ha van élő leszármazottuk. Az, hogy nem köthetnek házasságot azonos neműek, még nem jelent kirekesztést, a polgári jog szerencsére ezerféle szerződést szabályoz...
És szerintem sétálnak egymásba karolva azonos neműek, sőt, elég látványosan szokták szeretni egymást.
Semmivel nincsenek kisebbítve általános polgári jogaikban, mint a hetero társadalom, viszont ha megkülönböztetik saját csoportjukat, azt azért teszik, hogy a többség képmutatására hivatkozva előnyre tegyenek szert. Lásd Hollandia, Belgium, ahol alig lehet kirúgni buzit létszámleépítéskor, anélkül, hogy a sajtó neki ne esne a munkáltatónak, mennyire kirekesztő, homofób, fasiszta.
Valahogy úgy, mint nálunk egy bizonyos kisebbség esetében, alaposan sikerült átesniük a ló túloldalára.
A buziknak (elnézést, de meleg ismerősöm kikéri magának, ő nem meleg, hanem inkább buzi), szóval a homoszexuálisoknak semmi okuk a panaszra, közvetlen környezetükben nagyon is elnézőek, megértőek velük szemben, egyedül ezzel a parádéval szokták megosztani a közvéleményt, és a politika harap is rá, hiszen egy megosztott társadalomban sokkal könnyebb zavarosban halászni, nincs kontroll, mindenre van ellentétes érdek.

dr. krisztián 2008.07.07. 19:52:54

te márcsak tudod ekkerjózsi!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 20:25:43

...jobban kellene félteni attól, aki jogosnak gondolja kővel megdobálni bárkit, akinek nem tetszik a feje/ruhája/orientációja...

Senki nem mondta, hogy az jó vagy jobb. Mindkettő súlyos hiba: az egyik egy önigazoló ökörség némi exhibicionizmussal, a másik meg tompa primitívség - némi keseredettséggel.

Attól még az egyik nem jobb, mint a másik, és az egyik nem felmentés a másikra.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 20:29:20

..nem sétálhat a párjával kézenfogva, nem részesül a házasság jogi védelmében, nem örökölhet a párja után, nem adják neki oda a postán a párja nevére érkezett ajánlott levelet, stb...

Ezt tételesen lehet cáfolni: Te magad is tudnád, ha akarnád mindegyikét.
De ezeket a dolgokat alanyi joggá tenni? Nos azt nem forrónadrágban, beolajozva vonulva lehet elérni...

És hogy megtámadták őket ? Blöff, gondolom sokunk látta: " Minden akciót, reakció követ ! "

Olyan nincs, hogy a szomszéd kertjébe vizelek - aztán meg elfordítom a fejem, és rendőrt hívok ha megorrol rám emiatt.

Kheller 2008.07.08. 12:33:43

1. sikerült mégnagyobb utálatot kiváltsanak maguk felé
2. mi, a dolgozó adófizetők
3. inkább az a kérdés az 1 ezrelék, hogyan tudja/meri megcsinálni ezt, miközben nyilvánvaló, hogy évről évre csak ártanak saját maguknak
4. vagy végtelenül naivak, vagy korruptak

hattyú 2008.07.08. 12:37:33

Ki kéne számolni, hogy Magyarországon hányféle homofóbia létezik, szerintem úgy 1000 körül biztosan van, vagy minden blogolónak megvan a magas saját homofóbiája? Van Tóta Wé féle álszent, van a Kutyavilág féle nevetséges stb...a közös mindegyikben, hogy mérhetetlenül tudatlan emberek próbálnak meg okoskodni olyan témában amiről inkább olvasniuk kéne és nem írniuk.

QM 2008.07.08. 12:50:57

dr. krisztián:
"sajnálom, magyarország még mindig ciki "
Te vagy a ciki, meg ez a hülye érv, amivel előszeretettel éltek. "Mit szól a világ ehhez? Milyen cikik vagyunk. Tudod mit szól a világ ehhez? Ugyan azt, amit pl.: a Csehekhez, akik ugyanúgy szétverték az új náci csűrhe gyűlését, mint a buzihacacárét. Vagy ugyan azt, amit a kéthetente Párizst felgyújtogató balhéhoz. SEMMIT. Ez nem érv. A kutyát sem érdekli. Mit szól ehhez Kína? Az miért nem érekel?

QM 2008.07.08. 12:55:57

hattyú

Tudod mióta vannak ateisták?
Mióta a keresztények Isten imádata a normális. Ergó: Ők a normálisak, aki nem az ateista(beteg).

Tudod mióta vannak homofóbiások?
Mióta a buziság nem betegség. Ergó: mindenki más beteg, azaz homofób.
Lehet kategorizálni.

névtelen nulla 2008.07.08. 12:58:08

hattyú 2008.07.08. 12:37:33
.... vagy minden blogolónak megvan a magas saját homofóbiája?
___

Kedves Hattyú!

Megpróbáltam belegondolni, mi az én homofóbiám. :) Olyan helyen lakom, ahol nincs a közelemben ilyen ember, így csak találgatok...
Mi a bajom a melegekkel? Szerintem semmi. :) Talán észre sem veszem Józsit az utcán, aki Bélához megy haza, talán az árus, akivel eldumálgatok, lehet, hogy nem nővel él együtt. És? Az ő dolga. Hazaballag, becsukja a lakása ajtaját, és éli a saját maga által elfogadott életét.

Persze lehet, hogy Józsin látszik, hogy meleg. Ez talán tényleg nehezebb helyzet, szívem szerint azt mondanám, hogy nincs előítéletem, de ez hazugság volna. Biztosan gondolnék valamit, de lehetőség szerint nem hangosan.

Aztán meg van ez a felvonulás. Nos, ők azok, akiknél kétségem van a szándékukról, miszerint ez a méltóságról szólna. Szól ez polgárpukkasztásról, erőszakos elfogadtatásból, mindenről - a méltóságról nem.
Rossz lehet egy ilyen rendezvény után annak, aki a másságát nem harsányan éli meg. Óhatatlanul összemossák a felvonulókkal. Kíváncsi vagyok, nekik ez mennyire jó.

értetlen 2008.07.08. 13:05:38

Kheller:

A rendőri biztosítást, Te, Ők és én fizettük! Azaz, minden magyar adófizető, szexuális beállítottságától függetlenül.

monugrabke 2008.07.08. 14:05:13

Én nem értem ezt az egész hisztit, de az biztos h koze van ehhez a beteg politikai rendszerhez. Primitiv egy ország vagyunk, primitív szokásokkal /kb barlanglako szint, h ha a masik nem tetszik megdobalom kovel es kozben hörgök/.
Én pl nem szeretem a szomszédomat, mert vasarnap reggel nyirja a fuvet, megsem dobalom meg kovel, s kozben nem uvoltok, h magyar vagyok jogom van /maszkban, hehe/ hanem felhangositom a magnot/fejemre huzom a takarot. De hogy nehany buzi vegigvonul a fouccan az miert zavar barkit? Meg h beteg-e vagy, micsoda is ő most? Az nem betegebb-e aki a nagyterepjarobol eregeti a luxusfüstöt a légkörbe? Vagy mondjuk a parlament? Vagy az aki azt hiszi hogy egy szakállas bácsi 7nap alatt összelegózta a bolygót? Ja és mindannyian 2 embertől származunk? Szerintem azert ez is eleg bizarr. De ha jol esik nekik, én nem bánom, amig nem kenyszerít senki hogy templomba járjak, vagy buzi legyek addig nem érdekel, tegyék amit akarnak.
El is érkeztünk a másik kedvencemhez, hogy ne reklámozzák, jaj már. A vallást is lehet a politikat is, söt lehet kisgyerekekbol divatbemutaton majmot csinaláni, ahol az ostoba szüleik villoghatnak velük, és ezt legálisan lehet reklámozni. A vodkát is lehet reklámozni, pedig egy alkoholista apa is többet árt mint egy melegfelvonulas.
Az viszont türhetetlen szerintem hogy "emberek" köveket dobalnak az utcan mas emberekre, és ezt megusszák. Éppenséggel olyanok is kaphatnak belole akik csak csendben tiltakoznának a buzik ellen, ami szivuk joga. Igy ha azt vesszük, egy ien helyen barkinek betorhetik a fejét, fideszesnek, mszpsnek, nyugdijasnak kisgyerkenek, anyádnak, lányodnak
Kifordult egy világ ez ha nem ezen háborodtok fel hanem azon hogy néhány tollboás hujegyerek az utcán táncol.

monugrabke 2008.07.08. 14:18:13

ja igen a ki fizette kérdés:
mi fizettük mind, ez a buntetésunk, mert eltürjük a primitiv embereket magunk közt, nem a buzik miatt fizetunk, hanem a ködobalok miatt, nelkuluk a rendorok sem kellenenek

és hogy a menjen a lakasaba es ne kosse mas orrara a hovatartozasat:
ezen az alapon en sem tehetem meg h megcsokolom a csajomat az utcan, es nem is csinalhatnék heteros dolgokat mert kivittem az utcára a maganjellegu ugyeimet. mondjuk lenne meg jopar dolog amit nem lehetne csinalni az utcan ezen az alapon, pl dohanyozni, az is rosszabb nekem mint a meleg jozsi

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.08. 14:43:05

Hattyú: á Árpi bá' ugyan miért álszent (na jó, mondjuk hogy értem mire gondolsz - de az a része 'szükséges rossz') - viszont azt áruld el, amit én teszek, az miért nevetséges.

Hadd röhögjünk mindannyian...

És hogy a témákról OLVASNI kéne ?! Te szerencsétlen: én arról írok, amit MEGÉLEK ! Te meg kiolvasod a szakácskönyvet, és azt hiszed megtanultál főzni , sőt: rögtön oktathatnád is.
Szánalmas.

hehe · http://kutya-vilag.blog.hu/ 2008.07.08. 15:15:34

öö De egyáltalán valaki tudja, hogy miért vonulnak? Nem viccből és nem magamutogatásból nem poénból..Utánna kellene nézni...

Amúgy a rendőri bíztosítást az fizette ki aki a tvostromot és a többi hasonlót...ergo az aki tisztességesen próbál megélni lehet az buzi,cigány,zsidó és egyébb...
A dobálók közül megnézném hánynak van tisztességes állása és hány fizet tisztességesen adót...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.08. 16:03:55

"..egyáltalán valaki tudja, hogy miért vonulnak?.."

Na mondd - miért is ? És azt elérik vele, amiért teszik ?!

Na ugye...

freemind 2008.07.08. 17:40:44

1. eredmény: megmutatják h vannak, és nem egy elszeparált nem létező kisebbség. jól érezték magukat. miért jó bármely más felvonulás?
2. a rendőri biztosítást az adófizetők fizették. azaz kurva kevesen, de ez más téma. viszont miért kellett rendőri biztosítás? csak nem mert be lett harangozva, h szarrá verik, meg mert úgyis ez a szokás. szal ki is pazarolja az adófizetők pénzét? c
3. kíváncsi lennék a statisztikád módszertanára. bár ha egy ezrelék, akkor résztvevők számának megfelelően kb 1-1,5 millió meleg él köztünk. ez neked nagyon fájhat. és akkor nem számoltuk, h hányan alkotnak erről más véleményt, hányan vidékiek, hányan nem vállalják fel, hányan szarják le, hányan féltek, hányan eleve nem partyznak.
4. milyen módon használja ki? szted ma agyarországon mekkora a támogatottsága egy meleg(ekkel szimpatizáló) politikusnak? aki velük vonul, felvállalja a véleményét, és ez csak egy igen szűk rétegnek szimpatikus.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.08. 18:22:10

Szabadlelkű barátom, ha már megszólítattam:

1, A többi felvonulás azért jó, mert ahol tartják ODA VISSZAVÁRJÁK őket következő évben is. Legalább is az én 'kissebbségemnek' amit szervezek, oda már külön hívnak minket mindig. Igaz, az nem is öncélú parádézás.

2, Az adófizetők fizették? Vagyis én ?! Köszi, az én pénzem ne menjen after-partyra. Én a saját magam által szervezett felvonulást megszervezem ingyen ( szállást-kaját kapunk a várostól, a polgárőrök INGYEN biztosítják, pedig a média tesz róla hogy utálják a "fajtánkat" a társadalomban. Vajon az ott parádézó melegeket KI VÉDENÉ MEG INGYEN, SZÍVBÉLI JÓSÁGBÓL ?! )

3, A statisztika a melegfelvonulást LEGHARCOSABBAN VÉDŐ blogról származik ( respect, jövőre is , stb...). Ha ő mondja, biztosan úgy van: csak nem érdeke hazudni.
Én is meglepődtem - bár közvetlen környezetemben is van a meleg közösséghez tartozó férfi, az egyik legjobb barátom, és az egyik legjobb, legtisztább ember akit ismerek. A nyelve nincs a számban, és ha ebédelni megyünk, nem az út közepén, tüllruhában jön mellettem - ennyi a titok. Nem TÜNTET azzal hogy meleg, egyszerűen így él.

4, Politikus. Szerepel. Sokat. Ingyen. Ezek után szerinted hogyan használja ki ? Ugyan... Ne légy ál-naiv.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.08. 18:29:01

Hoppá, hoppá: szóval kinek is kellett és kinek is KELLENE fizetnie ? Az adófizetőknek mi ?!

1989. évi III. törvény a gyülekezési jogról


13. § (1) A rendezvény résztevője által okozott kárért a károsult harmadik személlyel szemben a szervező a károkozóval együtt egyetemlegesen felelős.

khmmm... A szervező ismert. Az elkövetők nagy része is. Szóval visszakapjuk azt a pár milliót ?
Vagy ez továbbra is abszurdisztán, és menjek a p...ba a hülye jogszabályaimmal...

Van egy tippem, melyik lesz a valós.

nagydee 2008.07.09. 10:44:06

kutya_zzr!

az aki kővel dobál az nem a "rendezvény résztevője" jogi értelemben.

erre szerintem magadtól is rájöhettél volna...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.09. 13:23:44

Képzeld, rájöttem: de ettől függetlenül felelnie kell érte.
És gondolom Te sem arra apellálsz hogy a kődobáló mentesüljön, és CSAK a szervező fizessen az okozott kárért...

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.10. 03:57:48

kutya, akkor mégegyszer, hogy megértsd:
a kődobáló nem résztvevő, tehát nem tartozik az általad idézett jogszabály hatálya alá, ergo a szervező mentesül a fizetési kötelezettség alól, vagyis fizessen a kődobáló.
így tiszta, vagy bábozzuk el neked?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.10. 05:37:04

Persze, értem én hogy gőzhajó.

1, A rendezvény KÖZVETLEN következménye volt a dobálás
2, Pontosan lehetett tudni, írásos bizonyíték van arról, hogy előre tudta a szervező is, hogy be fog következni.

A sok ingyenélő jogvédő ki tudja mosni a szervezőket ebből a helyzetből könnyedén, hála a fura jogrendnek: de őszintén, emberileg nem felelős az, aki ezek ellenére is egy öncélú parádéba kezd, miközben biztosan tudja hogy ez lesz belőle ?

És bajom sem lenne az egésszel ha

a, ő maga is visszadobál, és így vesz elégtételt
b, fizet pár biztonsági embert/gyűjt pár erős barátot a biztonsága érdekében

...és így védi meg a rendezvényt.
De amíg egy nem jut elég rendőr a dzsuvásabb városrészekbe, és nem jut pénz az autóikat tankolni hó végén - addig ne ilyenre menjen el a maradék energiájuk.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.10. 10:31:06

akkor meg ne mossunk össze
1 - a jogszabály, amire először te is hivatkoztál, nem a szervezőt terheli a felelősség, hogy ez fura, ízlés kérdése(NOT).

2 - emberi, ha úgy tetszik, morális felelősség: hát erről már lehetne vitatkozni, én mégis úgy gondolom, hogy ha valaki hétvégi móka címén kiballag embereket bántalmazni, meg szétbaszni a városomat, akkor mindenfajta felelősség őt terheli, nem pedig a homikat, akik kimentek, pedig a parasztok megmondták előre. arról meg ne is beszéljünk, hogy szerinted vissza kellett volna dobálniuk...

téged sem tennének meg erkölcsileg felelősnek, ha felhívnád a rendőrséget, miután küldök neked egy fényképet a molotov-koktélról, amit a csatolt levél szerint a pofádba fogok vágni, amint kilépsz az utcára, asszem, ez elég nyilvánvaló(az eset puszta illusztráció, remélem, ez is nyilvánvaló).

szvsz elég kifacsart a "logikád", szerintem gondold át ezt újra.

ekkerjoz 2008.07.10. 12:42:09

Van úgynevezett objektív felelősség is, és most pontosan erről volt szó. A szervezők ragaszkodtak a nyilvános vonuláshoz, annak ellenére, hogy több figyelmeztetést kaptak, így várható volt a menettel kapcsolatos incidens.
A dobáló is részt vett a rendezvényen, hiszen megjelent, akár meghívták, akár nem.

Be kellene vezetni a kauciót, amelyet nyilvános helyen tartott rendezvényekkel kapcsolatos károkért, takarításért, biztosításért az illetékes önkormányzat kérne, egyfajta fedezetül a várható kiadásokra.
Ha lemegy a rendezvény baj nélkül, visszajár a pénz.

De így csak a csendes többség látja kárát ezeknek a politikai buliknak.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.10. 13:14:00

Valahogy így, jól mondod: kikiáltom hogy kissebbség vagyok, kiderül hogy egy párt tud velem 0,5 % ot nyerni, pofátlanul kihasználom ezután hogy anno a rasszizmus/etnikai tisztogatás rémképpé misztifikálták -és azóta is félnek tőle mint a tűztől- és ezeket összegyúrva arra jutok: nekem mindent szabad ezentúl.

És amíg a politika ilyen direkt módon használja fel és ki, addig lesz is ember aki ki fogja ezt használni.

Továbbra is hangsúlyozom: CSAK AZÉRT merek egyáltalán nyilatkozni, mert:

1, a társadalom jó része által utált egyfajta 'kissebbséget' képviselem
2, minden évben szervezek felvonulást, ahol óhatatlanul találkozunk a minket utáló többséggel
3, mégsincs soha rendbontás, és ennek biztosítását kétféle képpen érjük el: - tudjuk milyen módon kell vonulni, hogy az ne legyen irritáló
- És saját költségen megoldjuk a felvezetést/védelmet.

A mi célunk nem a 'hetekeig-hangos-média' hanem az erkölcsi siker, az árkok betemetése.
Ritkán írok ilyen nagyarcú dolgot, de mégis: lejöhetnek a szervezők, tanuljanak egy kicsit tőlünk. Hátha...

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.11. 18:05:53

kutya
most már megöl a kíváncsiság, hogy melyik ez a kisebbség, csak hogy tudjam hova tenni a dolgokat. már ha nem vagyok indiszkrét.

szegény magyar állampolgár 2008.07.13. 06:00:31

nos, akkor el is kezdem:
nem utálom a melegeket. nem nézem le őket. ugyanúgy kezelem őket mint bárki mást.
viszont:
minek kell felvonulni? masírozni a város közepén? miért nem keresnek maguknak egy placcot és partiznak ott? nem kellene lezárni az utakat, nem lenne gyatrább az amúgy is szar közlekedés (ezen az alapon amúgy én minden forgalomkorlátozós rendezvényt elítélek).
továbbá miért vannak ők és még sok másik ember felháborodva a dobálózó "ellen-tüntetők" miatt?
nem azt mondom, hogy helyes kővel dobálni a másikat. de basszus, hát KIPROVOKÁLTÁK! mindenki tudta és tudja is nagyon jól, hogy vannak emberek akiknél az utca közepén tangában táncoló férfiak látványa kiveri a biztosítékot. mégis elmentek, felvonultak, provokáltak. nem elmentek egy adott helyre és szépen buliztak magukkal és szimpatizánsaikkal. nem. hanem végigvonultak egy rakás ember előtt, rájuk kényszerítve a dolgot. most persze akkor lehetne jönni azzal, hogy az utcán smacizó heterók is rá kényszerítik az emberre a látványt, de az már a dolgok csavarása lenne. amúgy megjegyezném, hogy ha mondjuk látnék egy padon ülő meleg párt smacizni -elfogadható mértékben- akkor magasról leszarnám. nem érdekel. viszont az, hogy tangába meg miegyebekbe öltözött férfiak riszálják magukat nagy büszkén, szerintem már túl van az elfogadható mértéken. röviden és tömören: PROVOKÁLNAK.
tudják, hogy mi lesz a reakció, mégis megteszik. azután meg fel vannak háborodva.
meg egy csomó más ember is fel van háborodva a dobálódzó emberekre, hogy milyen bunkó primitív állatok ( férfiaknak tangában táncolni az út közepén a szexuális ferdeségüket büszkén hirdetve meg valószínűleg olyan hú de kulturált dolog, ugye?).
meg dühöngenek, hogy ez sok millió forint az adópénzekből, és, hogy mind az "ellen-tüntetők" miatt vannak a felesleges kiadások.
pedig ezt ugyanúgy köszönhetjük a provokáló felvonulóknak is. mert hát a kődobálás egy reakció a provokációra. szóval a provokátoroknak is ugyanúgy köszönhetjük.

amúgy személy szerint még azt hozzátenném, hogy lehet, hogy a felvonulás látványa nem épp a leghelyénvalóbb a mondjuk épp arra sétáló kisgyerekek számára.

és itt szeretném kifejezni a tiszteletemet a kivétel számára. tudom, hogy nem minden felvonuló tartozik a provokátorok közé, voltak ott rengetegen akik normálisan, korrektül, "diszkréten" (nem tangában és egyebekben) vonultak fel. sajnálom, hogy ennyi mindent le kellett nyelniük a provokátorok miatt.

amúgy "száz mondatnak is egy a vége": miért nem lehet a hálószobában tartani azt ami oda való???

és még hozzátenném, hogy manapság tényleg divat lett egyesek számára a "másság". szerintem mindenki bőven talál fotót az interneten egymással csókolódzó emós fiúkról. na, ők például "divat-melegek". mert," hogy az olyan menő az ő köreikben". aztán még rengeteg kiscsaj is megjátssza a leszbit a fiúk előtt, hogy megbolondítsák őket, mert ugyebár, egy heteró csaj már nem is olyan érdekes mint egy leszbi.

hát ez van.

ekkerjoz 2008.07.14. 06:24:56

Kedves Szegény Magyar Állampolgár:

azok a mondatok, amelyek úgy kezdődnek, hogy "...nem utálom ikszipszilont, de..." feltétlenül egy kirekesztő, mély gyűlöletet takarnak, tudja, mintha szaloncukor papírjába csomagoltak volna kutyaszart.

Nyugodtan fogalmazza meg aggályait, senkinek nem árt vele, saját magát viszont nem csapja be.

Nekem igenis komoly fenntartásaim vannak a homokosokkal, héberekkel, kommunistákkal, nácikkal, romákkal, tótokkal, rácokkal, fradistákkal, emósokkal, és az állatkerti gondozókkal szemben.

Véleményét tiszteletben tartom.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.14. 12:15:47

Az én 'kissebbségem' lényegesen kényelmesebb (ha úgy tetszik) mivel én magamnak választottam. Bár ha a magam, és társaim szenvedélyes elhivatottságát nézem, akkor lehet hogy ez is egy 'eleve elrendelt' történet, soha nem látott mély barátságok, és szinte fanatikus összetartás jellemzi a közösséget.

Szóval mi quad-dal közlekedünk, valamint ezen gépeknek a legális felhasználásáért küzdünk - most már évek óta.
És hidd el, nem könnyű olyan helyzetben, amikor

- csak a rossz példát jegyzi meg aki kívülálló
- a média gyakorlatilag szemet huny a több milliós befektetéssel megvalósuló árvíz- vagy Tátra védelmi tevékenységünk, a ToyRun ok szervezése, az alapítványi munkánk, vagy a KECS ill. a Speciális Mentőknél ellátott önkéntes munkánk felett
- de a 'polgármester-verés'-t, az erdők általános állapotát, vagy épp a falopásokat ( ami ellen pont mi lépünk fel ) mind a nyakunkba varrják.
- Eközben az ÖSSZES környező országban járműként közlekedhet forgalomban, csak nálunk nem - pedig műszakilag ugyanaz a szerkezet !

Ettől függetlenül nem tüntetünk. Nem vonulunk valami ELLEN.

Valamiért, valami mellett vonulunk: értéket teremtünk, szimpatizánsokat gyűjtünk: mert tudjuk, ennek van értelme.
És aki előtte fórumokon névtelenül, vagy egy erdőben szemtől szemben ordított velünk, vagy egy kifeszített dróttal az életünkre tört ( figyelem, veszélyesebb mint egy tojás ! ) az is emberként, barátként tekint ránk.
Megtalálja a személyiséget, az álca mögött.

Én így csinálom, mi így haladunk.

szabadakarat 2008.07.14. 20:59:08

monugrabke:
"Primitiv egy ország vagyunk, primitív szokások"

Te pedig naiv vagy, amikor nem az egész MAGYAR társadalom fejlődését veszed alapul az álbölcs megnyilvánulásaid során, hanem egy csoport mögé bújva mondod meg az általad szentnek hitt igazságot!

Mit tettél eddig azért, hogy a hazád egy szép ország legyen?

Példálózhatsz Londonnal, de az igazság az, hogy te sajnos még ehhez az országhoz is túl primitív vagy, és nem a globális világlátásod miatt, hanem mert önző vagy és csak a saját nyugalmadat keresed a társadalomban, aminek a fejlődését leszarod. Gratulálok, és ha zavar, hogy a szomszéd füvet nyír, mielőtt kővel megdobálod, szólhatsz is neki, talán még hallgat is rád, ha érted...

Amúgy az izraeli meleg felvonuláson molotov koktélOKAT dobáltak a melegek közé a minap. (forrás: németországi sajto: www.welt.de mert ugye Magyarországoz ilyet már nem mernek megírni, hiszen nem szolgálná a liberálisok poitikai érdekeit, köszi!)

nigger 2008.07.22. 21:07:33

Ennyi energiát nem szabad pazarolni ilyen dolgokra.Inkább quadozom,robogózom amikor van 3 percem.És néha tényleg annyi van.
süti beállítások módosítása