Ország - blamázs

2008.10.05. 17:39

Szegény Tony Curtis. Szebb napokat is megért már - szerintem ő sem gondolta komolyan , hogy öreg napjaira a 'milyen szép lapos ez a Magyar Hortobágy' lesz a színészi kihívás csúcsa.

 

Hogy miről jutott mindez eszembe? Nos, elindult egy újabb népszerűsítő kampány - ez is amolyan Ország-imázs javító féle. Nem az a sablonos, hanem egy eredeti, élvezhető, és persze hívogató is: hiszen ez lenne az alapvető célja. És nem agyonmajmolt sztereotípiákkal érvel, sőt: épp ellenkezőleg. Olyan apró, de értékes dolgokat mutat be, amit első odautazásakor nem is biztos hogy észrevesz az átlag turista. És mindezt olyan zenei háttérrel, és narrálással, hogy le a kalappal. Látszik hogy nem csak elköltötték, de felhasználták az erre szánt pénzt. És hogy ez a film nem itthon, és nem Magyarországról készült? Ez azt hiszem nem olyan meglepő...

Szóval hangerőt fel, dőljünk hátra kényelmesen és élvezzük ki ezt a csodálatos harminc másodpercet:

 

 

 

Nincs benne egy darab Tátra, vagy Szlovák Paradicsom - és nem sétálnak gyönyörűen felújított múzeumokban sem. Mert azt egyébként is megteszi az, aki odamegy.

Van helyette szépség, harmónia, és persze odafigyelés: erősen megnyomja a Szlo-VÁKIA végződést az ember - a sok buta amerikai, nehogy Mariborban kössön ki...

És a két jelmondat : Tündérország, és a telitalálat - Little Big Country. Telibe felvállalni, hogy egy apró pici hely, és semmi szégyellnivaló nincs rajta.

 

Ez így rendben van, 5*-ös, leülhet. Ha majd itthon is a turisták meghívásáról fog szólni a klip, és nem állami pénzeken forgatott méregdrága snittekről, akkor esetleg érdemes lesz megkeresni a rendezőt. Mert fél percnyi szépséget, itt nálunk is lehet találni...

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr22697507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smidgen 2008.10.06. 08:59:34

ne haragudj de ettől a kliptől aztán nem jönne meg a kedvem, jó kis kgst reklámnak tűnik

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.10.06. 09:05:22

ennek nem ez a lenyege, hogy kedvet csinaljon, csupan, hogy felhivja a figyelmet, hogy van egy ilyen orszag, a nemet adokon több orszag filje fut, ahova a nemetek szivesen jarnak, törökorszag, tunezia, marokko, a lennyeg, hogy elgyen benne valami amire felkapod a fejed, sztem itt a tutaj amit ha meg eyszer latja majd jobban megnezi

Levi 2008.10.06. 09:18:05

En a CNN-en szoktam neha latni mindenfele orszag hasonlo klipjet, kozel-kelettol horvatorszagig esatobbi, 99%-uk tetszeni szokott. A balf@szkodasok helyett siman felkerhetnenk egy ilyen filmeket gyaratni kepes csapatot, hogy helyettunk adjak el az orszagunkat, mert mi nem vagyunk kepesek. Eddigi probalkozasaink nevetsegesek voltak, meg ez a szlovak (ami szamomra elegge semleges) is jobb mindegyiknel.

Suppiluliumas 2008.10.06. 10:33:51

azért a "Heart of Europe" nálam mínusz 1 pont

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.10.06. 10:48:10

A Fairyland meg plusz egy pont...

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.10.06. 11:22:01

Szerintem zseniális, minden mondata rendben van, a képei gyönyörűek, nem túlterhelt, és azt teszi, amit egy turtisztikai filmnek tennie kell: _hangulatot csinál, atmoszférát teremt_. Információ úgysem fér bele egy harminc másodperces kisfilmbe, és nem is kell neki, hiszen az információ az fent van a neten, az atmoszféra nincs. Valóban csillagos ötös.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.10.06. 11:46:18

Itt a lényeg: hangulatot, ÉRZÉST ad át. Pont mint egy üdítő reklám: egyetlen fizikai jellemző nélkül hirdetni, csak az emócióra hatva.

+1 : Szlovákia tényleg jó hely, legalább is a Fátrától keletre biztosan az. :-)

nigger 2008.11.13. 05:18:31

Te is tudod a Szlovákokkal és általában Szlovákiával semmi de semmi baj.Csak azt a kis kört kellene eltávolítani 1 bizonyos helyről és minden rendben volna.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.11.16. 11:18:02

Szlovákokkal TÉNYLEG nincs semmi baj. Ott is megvan a felső vezetés ( idióta, de legalább a gazdasághoz ért 1 kicsit ) megvannak a hergelhető, fél-idióta emberek, és ki is használják őket.

Ahová meg én járok Szlovákba ( pedig az nem a Magyar lakta terület, sőt...), ott esténként Magyar étlapot barkácsolnak, hátha egyszer valaki megdicséri majd. Ilyen is van.

superinvisibleman 2008.11.21. 21:11:24

"Látszik hogy nem csak elköltötték, de felhasználták az erre szánt pénzt."

Ja,ja!Kedvencem az a kis Wekerléről szóló szösszenet amit mostanában szoktak...Jó,hogy azt csak a hülye magyaroknak,de vazz,Ilyen hihetetlen alja utolsómódon kivitelezett lopást -ámbár nem tudom mennyibe került,de biztos jó sokba.

nigger 2008.12.09. 20:41:50

Kuty új támát mikor dobsz fel?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.12.10. 09:06:00

Már dobtam fel, csak b@sztál kommentelni! :-)))
süti beállítások módosítása