Tolvajok birodalma

2009.09.29. 17:00

Képzelj el egy tökéletes világot. Ahol ha tehetséges vagy, gyorsan sok pénzt keresel, munkáidnak hamar híre megy, az emberek beszélnek Rólad – te leszel a heti bigbradör sztár…

Nem is kell hozzá sok: ha tudsz lábbal kormányzárat törni, van némi sport előéleted, netán jártas vagy a pusztakezes motoremelésben – akkor nem lehet bajod. Elsőre talán izgulsz majd kicsit, aztán már megy minden, mint az ágyba morzsázás.

 

Egy budapesti, XVIII. kerületben üzemelő – nem éppen nonprofit - "vállalkozás" úgy döntött, hogy támogatja a fenti tehetségek szakmai kibontakozását.

Sajnos  a gyakorlat azt mutatja, az állami szervek sem tiltakoznak ezen munkahelyteremtő tevékenység ellen.

Igaz, nem is támogatják, egyszerűen azt lehet mondani, hogy közömbösek:

hiszen egyszer sem történt látványos intézkedés a tevékenység beszüntetésére. Mondjuk úgy: elviekben ellenzik, és helytelenítik – ennyi.

 

Ennek eredményeképp, idén nyáron gombamód szaporodtak a "Segítség! Ma hajnalban ellopták a motoromat!" kezdetű bejegyzések a motoros fórumokon. És az eltulajdonítás helye? Hát persze, XVIII. kerület! 10-ből kb. nyolcszor.

 

A szerencsétlenül járt motorosok –ugyan sejtették a végeredményt- de megtették állampolgári kötelességüket, türelmesen lejárták a policáj-jegyzőkönyv-30 nap-és-most ? utat. Gondolom a yardon már csak strigulákat húzgálnak a 18-hoz, hogy "Na, megint egy!" …” a statisztikát meg majd kozmetikázzuk év végén, legyen az már az irodisták baja…”

Miközben a kerület rendőrségén nagy erőkkel keresik a járőr beosztású munkatársakat, a helyzet semmit nem változik. Ha a pórul járt tulaj maga veszi kézbe a dolgot ? Önbíráskodás. És ha ne adja Isten egy szolidabb, régebbi típusú motorja van, még a casco sem menti meg…

 

Ha egy járőr/nyomozó is olvasná ezen sorokat : egyre többen tesszük fel a kérdést - tudnak tenni valamit az ügyben? Vagy megvárják, amíg másik alosztály embereinek kell kivonulni, egy adott esetben tetten ért, és megfelelően ’hatástalanított’ elkövető miatt?

 

Bizakodón várjuk a megnyugtató választ.

 

( Mi pedig köszönjük a cikket !!! Forrás : fxxktm.blog.hu/ )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr971416020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása