Mer óccsó...

2009.11.05. 09:52

Annyira buta.

Panaszkodik... hangosan. Persze a hüjezenét nem halkítja le: nekem flexhang, ő azt hiszi művészet. Mindegy kinövi...talán.

Szép ez a Suzuki. Igaz minden sarka le van már ütve, és az unokája is fizeti majd az Adósságrendező Zoltán névre stempli csekkeket, de az nem számít. Tuc-tuc, na az van.

Olajcsere ? Ööö...ezzel aszonták sokat elmegy...ráér még. Alig mentem huszonötezret vele. Meg nincs is rá...tudod, csekk.

Semmi baj, mondom - bár személy szerint bajosnak tartom az inkább marketing, mint mérnöki megfontoláson alapuló 30-40 ezrenkénti szervizintervallumokat - ma egy Longlife olajjal ez tiszta sor, csak figyeld a szintet, és nem lesz baj.

De olajszűrőt azt vinne. Motorháztető fel, cetli.

Olajcsere: 2008.09.12. Óra állás: 69788. Olaj: 15w - 40. TESCO.

És nem meggyőzhető, nem lebeszélhető. Saját konok hülyesége -és a megspórolt 2800.- forintja amit cigire költ- többet ér mindennél. És a csomagtartóban persze ott az újabb flakon... ugyanebből. Hiszen 'eddig is milyen jó volt'.

 

Hat év múlva talán lejár a részlet... akkor majd jut erre is. Vagy jutna.

Mert lesz alatta egy lom, amire kifizetett három millát (meg a bankos 'legjobb barátnak' másik kettőt a remek konstrukcióért) és télen taxival fog járni, mivel javításra végképp nem lesz pénze. Az a "szar" meg nem indul. Méghogy megbízható japán... trágyadomb. Eszébe jut hogy elkérhetné az apjától... az övé jól indul, pedig még Horn Gyula bá' idején vette az öreg. Nem értem, akkor hogy lehet ez ilyen fos ?

Nem érted ? Pedig egyszerű. Ha moslékba turkálsz, nem kell Rolexet felvenni. Ha egy konyakér' akarsz free dugható tinilányt, akkor nem a nagykönyvtár olvasószobájába mész.

És ha ruppótlan vagy, akkor nem vágsz fel az új autóddal... nulla százalékra.

És főleg: nem baszol ki a következő tulajjal, akinek majd végső elkeseredésedben eladod, az arra a pár kilométerre összetákolt autót.

Na nem azért, mert a lelkiismereted nem engedi. Ha lenne olyanod, akkor már az olajat se tetted volna bele.

De inkább, mert ha visszajön a vevő - esetleg a kis barátaival- akkor pont úgy fogsz szenvedni, mint a motor a téli mínusz 20 fokban, az ötszáz forintos Tesco olajjal...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr571501825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PicúR · http://pici-r.freeblog.hu/ 2009.11.06. 10:21:15

No ez megint jó lett! És tényég hogy mik vannak! Na jó azért az sem normális aki suzukit vesz! Annyiért már tényleg lehet AUTÓT lehet kapni, nem pedig igénytelen szart!
süti beállítások módosítása