Tiszta Amerika

2010.02.18. 13:29

Ugye emlékszünk a perre, melyben a nő egy mikróban szárította (ölte) meg macskáját, ezt követően pedig pert nyert a sütőt gyártó cég ellen - miszerint nem volt ráírva, hogy nem szabad.

Na kérem, ez egy városi legenda, nem kell elhinni. De nem is kell tengerentúlra utazni a hülyeségért:

"...Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2010. január 26-án nem jogerős határozatában elmarasztalta és 3.000.000 forintra büntette az egyik legnagyobb hazai gyorsétterem-láncot. A hamburgeréről híres cég egyik budapesti éttermének férfi dolgozói hivták fel a figyelmet a munkáltatók részéről tapasztalt folytatólagos jogsértésre, nemi diszkriminációra.

Az érintett munkavállalók azért éltek panasszal, mert az adott étterem vezetője a női kollégáknak lehetővé tette, hogy a cég uniformisának férfiakra tervezett változatát is felöltsék, ha úgy érezték, hogy abban jobb kedvvel és nagyobb lelkesedéssel tudják elvégezni munkájukat. Mikor azonban több férfi azzal az igénnyel jelentkezett, hogy ezután női ruhákba öltözve szeretnék kiszolgálni a vendégeket, az étterem vezetője kirúgással fenyegette meg őket, illetve többükre a "mocskos ribanc" és a "tűsarkú kurafi" jelzőket használta.

 

A cég illetékesei nem kívánnak fellebezni..."

 

 

 

Köszönjük tacskómukinak a mosolyra könnyekre? fakasztó hírt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr361768852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása