Menők lettünk, vazze.

2010.03.11. 08:17

 

94'-ben még kinéztek bennünket a 'menő' visegrádi étteremből. Más kérdés, hogy 17 éves fejjel csak nekünk tűnt menőnek (vagy egyáltalán: étteremnek), most büfének mondanánk inkább. A lényeg, a poros bőrruhánk még oda sem volt jó...

Jött a gengszterváltás, a motoros gúnya egyfajta - tévesen értelmezett - anyagi jólét ikonjává vált. A motoron elhelyezett krómdíszek, kék ledek és különböző szólamú kürtök csak tovább emelték a virtuális dollárjelek mennyiségét. Ma egy vendéglátós álma, a csopperrel érkező vendég: több csopper = több babgulyás, tiszta sor.

De nem csak parkolókban jelent egyfajta minőségi többletet a 'bikerség'. A filmipar már a Kill Bill óta szorgosan használja a pozitív főhős eszközéül a sportmotorokat.

( lábjegyzet: Tarantino ügyes gyerek. Egy 250-es ZZR-t maszkoltak át citromsárga 600-asra, hogy vizuálisan jól mutasson, de Thurman kisasszony (KillBill) se törje halálra magát a két és fél mázsás, száz lóerős vassal. Okoooos... :)

És persze jöttek sorban a követők - Mátrix, Batman - a sötét lovag, stb.

Most itt a legújabb: TRON

 

És már Disney -ék is tudják, nem elég az egyszerű sportmotor. Stílus kell, erő és hírnév.

Ducati GT1000.

Ezúton csókoltatom a céget. Jó választás volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr951830533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.11. 08:46:21

@aCigó: fos film, nulla történettel (persze HÁRROOOMDÉÉBEEEN) felejtsük is el.
De az a Ducati, amivel veret a kisköcsög... három ujjadat adnám érte :)
süti beállítások módosítása