Hősi (?) halottaink

2010.09.16. 18:05

 

Ha nem egymás után olvasom ezt a három különböző témájú cikket, talán fel sem tűnik. Hőseink, ahogy a média "tálalja" őket:

1, Rendőrök: a szerencsétlen sorsú, Alsóörsön megölt rendőr megemlékezése kurtán-furcsán végződött, (mint tudjuk nem lehetett hősi halott, a vélt/valós szerelmi kapcsolat miatt), több mint érdekes az eset.

2, Hatalmas címlap, a bicska kinyílik: "Egy motoros panasza a közlekedésre: nem érti, hogy miért nem tekintik az autósok járműnek, és miért sodorják veszélybe folyton? Reakció: mit csodálkozik, hát nem mondta az anyukája, hogy motorozni veszélyes dolog?"

Tehát magára vessen, aki  kétkeréken közlekedni mer kis hazánkban, és fogadja el, hogy az életét kockáztatja azzal, hogy kevésbé terheli a környezetét és nem generál még nagyobb dugót a sorbanálló autósor mögé felsorakozva.

 


 

 

Megalázó képalá: "a kikanyarodó autó már több métert haladt a főúton, amikor a mögötte érkező motorkerékpár az oldalának csapódott" Mivan? Aki mögöttem jön, az hogy tud az hogy tud az autóm oldalának csapódni? Valakinek jól elmagyarázták, hogy tilos leírni: az autós kikanyarodott a motor elé...

 

 

3, Bezzeg a katonák. Ők a bátrak, akik hazánkat (?!) védik, és önzetlenül szolgálnak minket (?). Akkor mi a búbánatot keresnek Afganisztánban, egy tökidegen országot védve (támadva)? Vagyis azt tudjuk mit keresnek: 6 - 800 000 forintot, vagyis kb. 6-700%-át annak -, mint akik itthon hasonló rendfokozatban dolgoznak. Természetesen nem az elvesztésüket akarom bagatellizálni, hiszen egy haláleset mindig óriási fájdalom. De a körítés, ahogyan sulykolják ennek a "hősi" mivoltát, egyszerűen érthetetlen.

Az egyszerű napi közlekedő, vagy a portás-bérért életét kockáztató rendőr az hadd vesszen. A mi "hőseink" a nagy lóvé reményében kockáztató zsoldosok, és a média kiválóan asszisztál ehhez a képlethez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr362301113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása