Ezért adok neked munkát!

2011.07.30. 20:40

.

Lelkesen tapsoltunk, hogy végre megmondta valaki a frankót - amit egyébként is mindenki tud...

12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért...

- Kezdjük rögtön a legelején: a 248 nettó már önmagában felháborító a mátészalkai (székesfehérvári, gyöngyösi) benzinkutas és varrónő számára, neki bizony ez az összeg egy negyedéves meló jutalma, ha egyáltalán.

Csak 25-50 éves férfiakat alkalmaznék. Őket is nagy kockázattal jár felvenni, hiszen őket sincs jogom csak úgy kirúgni...

- Közös erővel kezdjük el sajnálni kedves munkaadót, hiszen naponta több tucat munkaügyi pert nyernek a szürkén bejelentett/jogtalanul túlóráztatott/megsérült munkavállalók, akik kirúgás után perre mennek... Vagyis nem. Ők a legtöbbször az utolsó fizetésüket sem kapják meg, és semmi (kedvük) pénzük pereskedni. Az új munkahelyükön - ha találnak - biztosan örülnének az első hónapban kivett rendkívüli szabinak: "Megyek a bíróságra főnök, épp az ex-főnökömet perlem..."

Frankó.

Amint látod, a 248 720 Ft fizetésed a cégemnek 514 000 Ft költséggel járna.

- Magyarországon túl sok pénzt vonnak el a vállalkozásoktól, és persze a munkavállalóktól, jogos. Megoldás? Igen, a 120-nak meg a 150-nek sokkal kevesebb az adóvonzata, mint a 250-nek, lásd fent, háborognak a borsodiak most is, amikor azt merem mondani: százötven.

Eladnám a lakásomat és bérelt lakásba költöznék. Bíznék benne, hogy az így keletkező 30 milliós tőke elég lesz. 14 ember 158 nm normálisan berendezett, kényelmes irodában dolgozna. Ennek ára 10 €/m2/hó bérleti díj, és 3,5 €/m2/hó üzemeltetési díj mellett 2133 €/hó

- Harminc milla tőke helyett tíz tőke, húszért pedig üzlethelyiség, havi 700 000 forint máris a zsebben.

Egyéb költségek (könyvelés, marketing, fogyóeszközök stb): 1 000 000 Ft / hó

- Helyette saját emberek erre a célra, újabb százasok maradtak a kézben.

Ennyi ember átlagosan havi 1000 óra szolgáltatásnál többet nyújtani nem képes.

- Ha van 13 emberem (amiből mondjuk 11 dolgozik is) akkor az több mint 2000 óra, ha már ennyire sírunk, akkor a pénteki munkanap de délután fél egyig tartson... Vagy ne sírjunk, ugye. Szombat? Hát persze.

9914 Ft / óra lenne a cég szolgáltatásának ára, ami kimondva 9914 Ft + ÁFA, azaz bruttó 12392 Ft. Kerekítenék (lefelé) és ennyiért hirdetném: 12 000 Ft / óra

9900 Ft nettó óradíj?

- Ki és mit fog KÉSZÍTENI ennyiért? Mert azt ne feledjük, h remek dolog a sok-sok marketing/média szakon végzett nebuló, de előbb vagy utóbb ők is házakban akarnak majd lakni - amit felépített valaki -, ahová a megjavított autójukkal szeretnének a nap végén eljutni - amit megjavított valaki -, miután ebédeltek valahol, ahol valaki főzött nekik.

DE KI?

- Akinek kétóránként 24 000 -ért akartál előző nap eladni valamit, miközben ő óránként 700 forintot keres (és örül, hogy van munkája) ?

Én szívesen adok neki munkát.

Mert ő a hétszázért is alkot, épít, készít, hogy ADJON valamit. Neked, aki panaszkodsz, hogy szar itt élni, és ezért nem adsz munkát...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr943112759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.07.31. 09:48:52

Szerintem az a diagnózis, amit ez a cikk felépített irtó fontos.
Igaza van a szerzőnek abban, hogy ha használjuk az intézményességtagadó attitűdöt, akkor aláaknázzuk a PIAC nevezetű intézmény alapjait. Ebben az országban nem lehet vállalkozást indítani, mert az állam rabol, a konkurencia rabol, az alkalmazott rabol, a tuljadonos rabol a kisvállalati szektorban, aztán lenyúljuk egy törvénnyel a nagyvállalati profitokat, bebetonozzuk, hogy a pártok "társadalmi kontrollja" alatt lévő szolgáltatók garantált extraprofitokhoz jussanak. Nem kell azt jósolni, hogy ebből hihetetlen káosz lesz. Mert az van.

reszvetelidemokracia.blog.hu/2010/10/15/predatororszag

őszecske 2011.08.01. 19:46:35

Nekem azért tetszett az a cikk, ami akkora vízhangot produkált, mert így, egyszerre, hirtelen, ömlesztve igenis megmondta az igazságot a világnak. Evvel akart üzenetet adni, hogy igenis nem stimmelnek a dolgok ilyen téren sem!!! És azok értenek vele egyet, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak!(vagy ismerősük, rokonuk...) Ezt igenis az élet írta, de Andor alaposan megírta! Jól tette!
süti beállítások módosítása