Avatar: a Mátrix visszarúg

2009.12.21. 08:38

 

Jön a szeretet ünnepe. Velem ilyenkor ne vesszen össze senki (egyébként se) de ez az Avatar dolog...hááááát. Szóval lapozzon, ha felszentelte magát a Cameron egyház oltárán.

Aki bedőlt a monstre-kampánynak az -hozzám hasonlóan- most csalódottan áll fel a kényelmes székek egyikéből. Pedig én nem is ringattam magam -teljesen- az édes álmokba, hiszen Cameron nekem túl 'steril'. Valahogy nem jönnek be a kiszámítható, órákkal előbb pontosan tudható poénok, történések egy filmben. Vagy ha mégis, akkor az a Brigantyk féle jóleső beteljesedés legyen, na.

Emlékszem, még a kilencvenes évek végén, egy soltvadkerti ház borospincéjében, édes ölelésben hallgattuk Réz Andrist az Oscar gáláról. Ő a "mondj rosszat a Titanicról!" kérésre a következőt válaszolta.

NEM LEPŐDTEM MEG RAJTA.

Az közvetítés lefagyott, a magyar stáb fele esküszöm nem is értette a dolgot. A riporter feltette a mentő kérdést: mondj egy ellenpéldát, csak hogy mindenki értse!

Alul semmi - válaszolta, azóta tudjuk hogy mire is gondolt.

Na így vagyok én ezzel a sci-fi (?!) -vel is. És más bajom is van vele. Az hogy láttam a Delgo névre hallgató alkotást:

 

 

Ugye tudjuk -a jobbtól- lopni, nem egy nagy bűn. De ez az Avatar dolog 3D-ben kimondottan élvezetes darab lett. Viszont megnéztem DVD-n is, biztos ami biztos. Elkeserítő a végeredmény, és ellentétben a Vastagbőrblogon olvasható ostobasággal, itt most PONT NEM az illegal download ellen fogok ágállni. Sőt, pont a torrent harcosai mutatták meg, mi van a szirup alatt.

 

 

 

Ugyanis a következő téglákból áll össze az Avatar lakótelep:

- történet: 0.2%

- színészi játék: 2.8 % ( és ezt egyedül Sigourney Veawer hozta össze! )

- digitális kiegészítők: 97 %

Ezek után, aki ki meri mondani hogy az utóbbi tíz év legnagyobb filmje, fantasztikus!, az egy átb@szható balek - szerintem.

Kb. olyan ember, mint aki szerint fantasztikus a szex a csajával/feleségével. De csak akkor, ha kéznél van négy különböző vibrátor, két komplett jelmez, pár kínzóeszköz, és a szomszédasszony a pincsijével együtt. Na persze.

Ha nem szakad ki a lelked, amikor a fűben fekve lesztek egymáséi, vagy egyszerűen egymásnak estek az előszobában, akkor baszhatod a maszkjaidat. Nem lesz ott tüzijáték.

Na Boldog Karácsonyt mindenkinek! És persze óvakodjunk a gagyitól...továbbra is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr411612433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gojszi 2009.12.21. 10:51:10

Réz Andrást emlegetni önigazolásként eleve gáz :D
Nem láttam még a filmet, kíváncsi vagyok rá, de a cselekménytől nem várok semmit. Az eddig olvasott kommentekből úgy tűnik, sokan estek abba a hibába, hogy ezt szem elől tévesztették. Mint ahogy te is ;)
Ejj, magasröptű mondatok ezek...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.21. 11:04:55

@gojszi: semmi gáz nem lenne a filmmel, ha nincs ez a lelkes (fizetett?) médiaőrület, már hetekkel előtte. Ha jön egy film, és semmit nem vársz tőle, akkor kap egy erős 10/5-öt, és leülhet.
De ez a hiszti, hogy Cameron 117 éve ezt írja, és az elmúlt évtized legjobbja és váááá... bazdmeg.
Ez egy szerda esti középszar RTL film, nyakon locsolva 100millió dollárnyi kétmagos processzorral, pont.

A Halálsoron, az Életem vagy a Szemtől szemben 3D nélkül is hibátlan jó darab, százszor megnézhető. Ez meg 3D-vel is max. kétszer, rajongóknak.

gojszi 2009.12.22. 10:21:50

Kezdem átértékelni a buta pontozós rendszert, amit mindenki előszeretettel használ. Még én is. Pedig...láttál már olyan filmet, aminek (alapos mérlegelés után!) 10 pontot adtál? Vagy olyat, aminek csak kettőt? És ha láttál, miért 2? Miért nem 3 vagy 1? Marhaság.ű

Ha nem várok semmi mondanivalót egy filmtől akkor majd adok a hangulatra, a színészi játékra, arra, hogy mennyire szippant magába...vagy...akár a látványra is. Ha ez hiányzik, akkor lehet, hogy adok 5-öt.

Ez most a látóteret betöltő 3D, egy új élmény, újabb módja a leeresztésnek, eltűnni egy kicsit a hungáriára néző irodából. Nem csoda, hogy sokan 8-9-10 pontot adnak rá. Aztán ahogy elterjed, majd megy magasabbra a léc. Amióta belefolytam egy kicsit a 3D-be, én is csak súlytalan poligonokat látok, és nem könnyű meggyőzni csak a látvánnyal :) De ettől most kivételesen azt várom, hogy győzzön meg!
Ne idegesíts már te is azzal, hogy a Halálsoron normál moziban pont jó volt! :) Persze! Almát a körtével.
Gyanús, hogy az A. nem regulár mozira készült, viszont regulár emberekre. ;) "Fizetett hirdetésemet látták", blablabla...

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.22. 12:24:50

@gojszi: ...a Halálsoron normál moziban pont jó volt! :) Persze! Almát a körtével...

Látod, egyről beszélünk. Az összes kritika ezt ordította - az évtized FILMJE!
A FILM az, ami egy kistévén is elvarázsol, a széken ülve.
Minden egyéb csak animáció és IT erőfitogtatás. Szóval a filmes hírek helyett a számtech. kiállításokon a helye, szerintem.

gojszi 2009.12.22. 15:42:08

Az erőfitogtatással nincs gondom, csak megválogatom, mit nézek meg ezekből. A kapcsolódó (és nem kapcsolódó:)) kommentek sokkal idegesítőbbek nekem. Az "évtized filmje" cím pedig olyan marhaság, mint egy vallási háború:)(vagy az 10/x-es értékelés)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.12.23. 17:06:06

Ha jól tudom az Avatar forgatókönyv vázlata már nagyon régóta fent volt a neten, sokkal inkább úgy tűnik hogy a Delgo lopott...

Amúgy meg szerintem az Avatar kb. a feléig teljesen rendben van, sőt jó. A felétől összecsapott (nem a technika, az végig jó). Viszont ha lesz extended verzió, abban szerintem javítják ezt.

Az biztos hogy túl van értékelve...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.12.23. 19:09:39

A probléma az, hogy megpróbálod definiálni, mi az a "film". Pedig hiába is látsz te ebben valami igazolható rendszert, valójában a film ezerszer összetettebb dolog.
A Halálsoront összehasonlítani az Avatarral egyszerűen hülyeség. De hasonlítsunk tovább, a Man from Earth-höz képest a Halálsoron egy digitális kánaán, mesterkélt képi világgal, stb.
Szerintem nem szabadna kiemelni egyes elemeket, amik meghatározzák a film minőségét, vagy éppen a filmet önmagát. Ha lenyűgöz, ha elszórakoztat, ha képes kiragadni a világból másfél-két órára, akkor tökéletesen megfelelő...

Goyo 2009.12.23. 19:36:54

Ez a Delgoval való összehasonlítás meglehetős ostobaság. Egyrészt közel tíz évig elérhető volt az Avatar teljes forgatókönyve a neten, másrészt a film nem egy év alatt készült el, csak az utómunka több, mint két év volt.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.23. 19:54:56

@Goyo: én olvastam pár filmnek a forgatókönyvét. De két egyforma (képzeletbeli) állatot akkor sem tudok rajzolni, ha a 'lopott' leírásban az szerepel, 'Nagy Madár hátán repült'...

Amúgy tökmindegy ki lopott, és mit. Hollywoodban ez bocsánatos bűn.
Egy Rocky szintű forgatókönyv viszont szégyen 2009-ben, legalább is ilyen szinten.

Narkosis 2009.12.23. 20:02:26

elolvastam a te véleményedet is, ami szintén megállja a helyét...
mindenki tudja hogy ez egy klisékből épített, összelopkodott film, de engem mégis megfogott a látvány
még egy ideig, amíg meg nem szokják az emberek, addig újdonság lesz a 3D és a nép csak csodálkozni fog rajta

Narkosis 2009.12.23. 20:06:56

és akkor már énis linkelek, hogy egy másik vélemény is kint legyen...:D
tasli.blog.hu/2009/12/20/avatar_film_spoiler_nelkul
süti beállítások módosítása