Kitűnő, szépen szerkesztett brossúra esett ki a postaládámból -gondolom nem csak az enyémből. Közpénzen, fényes papíron, szépen szerkesztve - HÜLYÉN KITALÁLVA.
És persze drágán - de ezt már félve említem, hiszen továbbra is Magyar, állami megrendelésre készülő nyomtatványról van szó.

Ebben az irományban elmagyarázzák, hogy alig félezer ember lépte át a 18 értéket jelentő 'kipontozódási' határt szabálysértéseivel és annak büntetésével. Ez nekem azt jelenti, hogy szabályosan közlekedik az emberek döntő többsége, pont.

Vagy azt, hogy túl engedékeny a pontrendszer, hát nosza szigorítsunk rajta !

Lett volna mit, ez biztos. A gond ismét az arányokkal van.
Ugyanis 9 - azaz kilenc - pontot kap az, aki sört ivott vezetés előtt (ittas állapot) vagy közlekedésével veszélyeztet másokat.
( És bíró legyen a talpán, aki szétválasztja egy vonallal, hogy meddig zavarás-akadályozás, és honnan veszélyeztetés. Ha kanyarban egy centire átlépném a záróvonalat, akkor ezzel veszélyeztetném aki épp szembe jönne ugye...)

Mindezek után, aki csak szimplán idióta, és más életét teszi tönkre azzal, hogy közúti balesetet okoz - nos ő is kap 6 pontot (!) csak hogy érezze : a már elkövetett cselekmény majdnem olyan veszélyes, mint ha viselkedésünkkel ráutaló magatartást folytatunk...
Csak hab a tortán, hogy a cserbenhagyás (elkövetett bűncselekmény, plusz elmenekülés) szintén a sörözéssel került egy polcra: kilencet ér.

Ez vajon - összesen - hány pontot érhet? Nem tudom szó nélkül hagyni a 4-5 pontos finomságokat sem: UGYANÚGY büntetendő, ha valaki pár nappal korábban veszi meg élete motorját, mint az előírás (ugyan mi változik a 21-ik születésnapján? Elfújja a gyertyát, és rögtön megtanul kezelni plusz 150 lóerőt ?) valamint a 8 napon belüli sérülést okozó baleset előidézése, vagy az üzemképtelen fék-kormányberendezéssel megáldott járművel való vakrepülés is ennyibe kerül.

Szóval van egy új pontrendszerünk, megszületett. Jó sok pénzért publikálták is.
Mi, akikért készült ezúton is gratulálunk az édesanyának: nehéz szülés lehetett ekkora baromságot átpréselnie magán! Köszönjük Emese...

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr49469147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokabacsi 2009.12.06. 16:09:13

Mégis mit vártál,olyan egyedektől ,(mejdnem embereket írtam) akik az egyik hülye törvényt hozzák a másik agyament rendelkezéssel? Hogy megvilágosodtak? Hirtelen megjött az eszük? Mitől jött volna meg?
süti beállítások módosítása