Riadó ! Riadó ?

2009.01.11. 11:20

Megint okosabbak lettünk.

Eddig is tudtuk hogy valami bűzlik neves fővárosunkban, de most már  index.hu/politika/belfold/budapest/szmog6446/ rendeletileg.

Tehát mától páros napokon a páros (és 0-ás), páratlanokon a páratlan rendszámú autók közelkedhetnek/hajthatnak be a fővárosba.

Alapvető bajok ezzel:

 

- Az eddigi években is két-háromhavonta mértek ilyen értékeket - akkor nem volt mindez 'ennyire' veszélyes ?

- Miért kell megvárni ennek a kialakulását ? A sok 'alibi - überzöld' szervezet ( Levegő MCS stb...), azzal hogy az M0-ás gyűrű (gyűrű?) építését gátolja, pont elősegíti ezt a veszélyes folyamatot ?

- Milyen módon fogják - fogják egyáltalán? mi alapján? - szankcionálni aki mégis közlekedik ?

- Miért jön elsőre az a gondolat, hogy megint az jár jól, akinek kettő (vagy több) autója van...

És miért gondolom (én naiv) hogy a megelőzés egyszerűbb, jobb megoldás lenne...

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28870538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_bulldog_ (törölt) 2009.01.11. 13:55:10

Szia Kutya,

Én örülök, hogy végre ilyesmi is eszébe jut a fővárosi önkormányzatnak... mér régebben is kellett volna hasonló intézkedéseket tenni... attól még, hogy valakinek több autója van nem biztos, hogy az egyik páros a másik páratlan, mert ugye a legritkább esetben választunk rendszámot és ha mégis akkor nem ilyen szempontok alapján :)
Ha mégis olyan szerencsés helyzetben van, hogy különbözik, akkor sem biztos, hogy hatástalan a korlátozás, hiszen lehet, hogy az egyik autót ő a másikat pl. a felesége használja és ilyenkor most kénytelenek egy autóval bemenni a városba ami már magában eredmény... :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.01.18. 18:29:52

..örülök, hogy végre ilyesmi is eszébe jut a fővárosi önkormányzatnak..

Már 'csak' a vidékiek nek kéne ugyenerre a szintre eljutni. Mer' a hülye por az csak úgy száll, nem veszi észre hogy már kijött a Nagy Budapestről... :-(

polanigger 2009.01.18. 19:17:03

Ketten 1 autóval?Ugyanmár!A Magyar úgyis megmutatja hogy neki mekkora a verdája(mármint a banké) nehogy már még az asszonyt is elvigye a melóba!A jelenlegi világunkban sztem nem megoldható az ilyen szankcionálás csak akkor ha törvényt hoznak rá.De természetesen nem páros-páratlan alapon hanem átgondolt és kivitelezhető formában.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.01.18. 20:07:10

@polanigger: Légszennyezés ? Amikor nyáron erőltették, hogy a motorosok kapjanak a nyugatihoz hasonló jogokat ( buszsáv, ingyen parkoló, lámpánál előre haladási lehetőség ) hátha népszerűsödik, akkor sorra leszavazták.
A benzines autó 10 literje városban, meg egy robogó/motor 3-4literje ( felszorozva a napi 1 milliós járműforgalommal ) végül is csak 6-7 millió liter (!!!) feleslegesen elégetett benzin !
Bagatell...
süti beállítások módosítása