Talán kevesen tudják a blogra tévedők közül, de az utóbbi pár hónap sok szenvedéssel, és még több kudarccal telt számomra.

Kórház, műtétek, sikertelen kísérletek és a rengeteg fájdalom: már majdnem feladtam. De akkor egy hang mindig azt mondta - " semmi nem VÉLETLEN, minden okkal történik. "

Magányos éjszakákon, a kórterem bántóan hideg valóságában néha már elhittem: annyi szenvedés ért, amiért megfelelő ellentételezést soha nem kaphatok. Az elmélet megdőlt tehát: ez a sok fájdalom önmagáért, saját létezéséért van csupán.

Hiszen maga a gyógyulás sem megfelelő 'kárpótlás' mindazért a rosszért, amit megéltem.

 

Egészen tegnapig így gondoltam ezt. Aztán valami megváltozott. Egy Angyal szállt le mellém, és aranyló szárnyaival megérintett.

Csak egy kívánság adatott meg neki - és ő nem azt kérte, gyógyuljak meg, vagy hogy legyek boldog. Ez az Angyal sokkal ÖNZŐBB ennél. Saját magának kívánt - azért, hogy ezzel nekem még többet adhasson...

"...nem sokára elmegyek, még vár rám egy műtét, az eddigi legnagyobb. Hamarosan újra betolnak a zöld lepel alá." - mondtam.

"...Jó lenne ott lenni Veled, amikor a Nagy nap van, és először felébredsz. Megfogni a kezed , és azt mondani : Mindig van valaki melletted..." - válaszolta.

És nem láttam az arcát, de tudom hogy a mosoly ragyogása, és a könnycsepp csillogása egyszerre volt ékszer gyönyörű ábrázatán. Erőt merített, és erőt adott a bajban - és több ez, mint amit földi halandó bármikor adhat ilyen helyzetben.

Íme a kárpótlás, a kör bezárult. A történet értelmet nyert.

 

Az Élet szép kedves barátaim - én megmondtam...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr33896983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picú-R 2009.01.23. 08:50:55

Ebből a mostani világból igenis hiányzik a szeretet, és az odafigyelés! Sokak számára nehéz önzetlennek lenni, mert csúnya módon sokan egoisták és csak önös érdekeikkel törődnek. De van egy kettő bizonyára tényleg "angyal"nak mondható személy akinek sokkal de sokkal fontosabb hogy másokat mosolyogni lásson, és belopja egy kicsit magát a másik szívébe, és valami olyan "értéket" adjon neki ami felbecsülhetetlen! Boldog Születésnapot kívánok távoli kis társam! Köszönöm hogy megörökítetted a éjjeli beszélgetést!

Nagy fefa 2009.01.23. 13:10:06

Látod kutyabácsi,én mindig is mondtam,hogy vannak ANGYALOK!
Csak hinni kell bennük és megjelennek,és segítenek,csak engedni kell,hogy rádtaláljanak!
És sose add fel mert sok barát szorít neked,és hiányol!
Mégegyszer boldog szülinapot kutya!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.01.23. 18:13:22

Ez már szinte ironikus: az önmagát beteljesítő jóslatok, és az erőt adó lelki energia fontosságát, épp egy Angyal és egy Igaz Barát érzi fontosnak kommentálni...

Mit is mondhatnék? A történet így lett igazán kerek, felesleges ide minden további szó.

Szép volt.

polanigger 2009.01.23. 19:02:17

Boldog szülinapot Kutya!Angyalok?Hát itt vok! :)

Bejamacs 2009.01.25. 12:54:30

Kutya... ez már kellett! Puszi

polanigger 2009.02.05. 20:46:54

kUtya.Ha bármiben tudok segíteni szólj!De tényleg szólj hisz itt vok a szomszédban.Ha vége az egésznek akkor megyünk a ház alá kajálni oké?Szorítok mint Bencsik Jocó a yamaha kormányt mikor a Kazárt előzi :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.02.06. 08:50:35

Tudsz segíteni: ugyanígy legyél szomszédban, amikor újra motorozni indulunk együtt - immár gyógyultan. :)
süti beállítások módosítása