Meg - HAL - Tam

2009.11.29. 21:03

 

Nehéz engem elbűvölni. Lehet hogy egyszerűen túl sok jutott a jóból, legyen szó technikáról, szenvedélyről, vagy kulináris élvezetekről. A régi igazság alapján, most is el kellett hagyni a 'járt utat', hogy csodára bukkanjak.

 

Alig fél óra autózás után, egy aprócska fahídon át vezet az út a hartai halászcsárdához. Az oda vezető táblák nélkül reménytelenül eltévednénk, a helyiek figyelmessége már a főúton (duplán) elhelyezett jelzésekkel elkezdődik.

A kínálat zavarba ejtő, a hely (a kicsit giccses, avíttosnak látszani akaró lámpákon kívül) őszinte, eredeti.

 

Nézz be a konyhába, menj el a mosdóba - tartja a régi igazság. Ha itt legalább közepesen rendben vannak a dolgok, akkor már nem érhet csalódás. Nos, nincs hiba: mindenhol egyszerűség, praktikum és tisztaság.

Étlap: elképzelhetetlen mennyiségű kínálat, és a legcsábítóbb fogások sem kerülnek többe kétezernél. Persze körettel, és (kapaszkodj!) minőségi vörösborral együtt !

 

Na jó, én kicsit csaltam - Harcsapaprikás és pörcös túróscsusza, két deci (valóban) finom Villányi Merlot kíséretében. Legalább 300 forinttal fölészaladtam a kétezres keretnek... Ezúton is dícséret a tulajnak - a György Villa borkínálata több mint kielégítő, és a 2400.- Ft-os palack ár is méltányos. Gere és Bock Józsi bá' legszebb boraihoz szokott érzékeim is elismerően bólintottak, ez a bor bizony rendben van.

 

Szégyen vagy nem, de a hatalmas tállal szemben a 80 kilómmal is alulmaradtam. Nem bírok vele, legalább negyedét elcsomagolják a tekintélyes adagnak, így a vacsora is élmény lesz, pont. Míg a számlát hozzák, átfutom az előzékenyen 'ottfelejtett' egy darab étlapot. Gyors számolás után még legalább három látogatást jósolok. Ha nem többet...

 

Régóta vadászok, hogy a Donovalyban működő kedvenc éttermem, és Sirmione fantasztikus olasz megoldása mellé felzárkózzon valaki a hazai éttermi kínálatból.

De álmomban sem gondoltam, hogy már vagy ezerszer elmentem egy olyan kihívó mellett, aki a dobogó bármelyik fokára esélyes lehet...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr351561748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása