Gyerekek, jön a kánaán. Januártól előre osonhatunk, Ikarusnak képzelhetjük az ETZ-nket, a biztosítók üdítő árban biztosítják nekünk a több milliós motorokat is.

Azt gondoltam: túl szép hogy igaz legyen.

Nos, íme az első adag a sz@ros-szendvicsből: ha a műszakin bármilyen okból (kipufogó, gumi, világítás, stb.) megbukik a motor, akkor AZONNAL kivonják a forgalomból!

 

Íme a hivatalos verzió: "..Amennyiben a műszaki vizsgán egy gépjármű nem felel meg, akkor nem csak közvetlen balesetveszély esetén, hanem automatikusan kivonja a forgalomból a vizsgabiztos, és ezt rögzíti az elektronikus jármű nyilvántartóban is – tartalmazza a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletet módosító KHEM rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.."

Xenon, fantasztikus kipufogók, LED lámpák, stb. ideje elfelejtenünk. Ha továbbra is az európai (jellemzően német) példát követi a hatóság, akkor rövid időn belül az eltérő gumi/lánckerék méret, vagy a nem gyári kormány is azonnal kibukik a vizsgán (hiszen a forgalmiban szerepelni fognak az újkori méretek), a dolog következményeita fenti rendelkezésből ugye már ismerjük.

Szép új világ. Félek hogy mégsem lesz annyira rózsaszín minden... legalább is két keréken.

( Na ez megint féligazság. Két keréken kerékpározni jó lesz. Akár autók is frontálisan ütközhetnek a hatóság 'kerékpárosbarát' rendelete miatt, de a biciklis ugye szent tehén, védeni mindenáron. Poszt és képek hamarosan, a biciklis halj és ölj munkacím alól! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr91577887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.12.06. 17:30:24

akkor most ezer helyett kétezret kell adni, hogy átmenejen...?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.06. 18:40:13

@fxxkthemedia: errefelé eddig is ötöt kellett... plusz a videós mizéria, jövőre meg zárt láncú.
Lesz az tíz is.

978217 2009.12.08. 15:08:54

Ha minden fel lesz tüntetve a forgalmiban, (mármint minden adat) akkor a Háború és Béke széljegyzet lesz a forgalmihoz képest...
Mi lesz így a pályaidommal közlekedő gépekkel, meg azokkal amikről leszakadtak és nakeddé változtatták őket?
És vajon a túradobozok meg az azokat tartó konzolok is törvénybe ütköznek?

Ha jól értem akkor még csak az van hogy kivonják a forgalomból ha nem megy át a műszakin...utána hogyha megfelelő állapotba lett hozva és ismét nekiugrunk a műszakinak akkor vissza lehet helyezni?

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.08. 20:07:52

@978217: Persze, rendbe hozzuk... ez volt eddig! De most hogy mész haza? Ha olyan hiba van, amit nem tudsz orvosolni, akkor hogy jutsz el a szervizig?

Szemét dolog ez, akárhogy is.

978217 2009.12.09. 17:55:17

@kutya_zzr: Na igen, a rendbehozás az egy kényes kérdés lehet.

fokabacsi 2010.01.26. 09:53:46

Uraim ! Remélem a jelenleg hatalomban levőkre egyetlen normális motoros sem ikszel április 11-én.
Köszönöm.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.01.26. 10:45:01

@fokabacsi: csókolom ez nem a hír/echo/atv stb. kampányfélórája.

Politikával foglalkozzon az, akinek nincs elég elfoglaltsága, vagy nem bosszantják fel eléggé a napi eseményei.

A többiek meg április 11 -ig be se kapcsolják a tévét, ajánlom helyette a Jóbarátok sorozat, vagy a Family Guy epizódjait.
süti beállítások módosítása