Erős ellenszélben

2010.05.13. 06:19

 

"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani."

Milyen kár, hogy egy motor nyergében ülve ezt úgy kell értelmeznünk, hogy azonnal adjuk el (zúzassuk be) a kétkerekűt, és vásároljunk - lehetőleg 120 hónapra, ajándék téligumival - egy Swiftet. Anyósod is ezt mondta, emlékszel? Hisz' nem gondolod, hogy az ő lánya... arra a bűzős, hangos, életveszélyes rettenetre?! Vegyél autót fijjam, jó lesz az.

Mi változott az elmúlt húsz évben, mióta két keréken koptatjuk az aszfaltot? A motor, és annak  használatával járó - valljuk be - kissé exhibicionista megjelenés korábban kizárólag előítéleteket szült, később valamiféle anyagi jómód ikonjává vált, és ezzel együtt "menő lett" motorral közlekedni.

Azonban az utóbbi öt-hat évben, a média támadásai már nagyobb veszélyt jelentettek a motorosok számára, mint a vidéki traktorosok, és a mátrában az útra olajat locsoló kretének együttesen.

Nem is értem az okát, hiszen úgymond megtanultunk "épeszűen" közlekedni: a növekvő számú - és egyre erősebb - motorok ellenére, folyamatosan csökken a halálozással járó motorosbalesetek száma az utakon.

Mégis, ilyen címlapokkal hergelik, a motorosokat egyébként sem kedvelő közlekedőket:

PADLÓGÁZZAL A VASSZÖRNYEK NYERGÉBEN, ARAT A HALÁL A MOTOROSOKNÁL!

Még jó, hogy akad egy apró, de annál hatékonyabb csapat: ők a nyilvánosság erejét kihasználva ellenpéldát mutatnak, az autós-motoros közlekedést és együttműködést segítő írásaikkal illetve plakátjaikkal.

 

 

Terjesszétek az igét, és figyeljünk egymásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr961998991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása